Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOĆE LI PRISTATI?

Talijani dali ultimatum Srbinu: 'Odrekni se Arkana, inače ništa'

Italian soccer Serie A match - Bologna Calcio vs SSC Napoli
LM/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL
12.11.2020.
u 10:28

- Bili smo prijatelji, ali sportski prijatelji. On je bio vođa navijača Crvene zvezde, kada sam ja igrao u Zvezdi, a kasnije je uvijek bio na pripremama reprezentacije. Ne želim ga se odreći, jer bih bio licemjer

Trener Bologne, Siniša Mihajlović trebao bi dobiti veliko priznanje u Italiji. Naime, srpski stručnjak trebao bi postati počasni građanin Bologne, ali pod jednim uvjetom - da se odrekne  ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana. Naime, iako je gradonačelnik već bio spreman uručiti Mihajloviću počasnu nagradu, ustali su se tamošnji intelektualci i rekli - ne! Ne, dok je prijatelj sa zločincima. 

Brojni ugledni političari, pisci, glumci, odvjetnici, pjevači, njih više od 100, potpisnici su pisma u kojem se traži da se Mihajlović Arkana, koji je na prostoru Hrvatske i BiH tijekom ratnih 90-ih godina vodio paravojnu formaciju odgovornu za brojna zvjerstva.

Hoće li se Mihajlović odreći svoga prijatelja, pitanje je, budući da je ranije isticao kako bi to bilo licemjerno.

- Bili smo prijatelji, ali sportski prijatelji. On je bio vođa navijača Crvene zvezde, kada sam ja igrao u Zvezdi, a kasnije je uvijek bio na pripremama reprezentacije. I ne osjećam se krivim što je Deju Savićevića i mene volio više od ostalih. Ne želim ga se odreći, jer bih bio licemjer - poručio je ranije Mihajlović i dodao:

- Svi smo, uostalom, radili gluposti. I mi, i Hrvati. Ubijalo se s obje strane, zašto se lažemo, pa niko nije ni čist niti nedužan! Arkan je, konačno, spasio život mojoj teti. Srbi su ju zarobili, a on ju je uočio i spasao zbog mene. To cijenim - naglasio je. 

No, to pokušavanje da izbjegne biti licemjeran Talijanima ništa ne znači, kada znaju kakav su krvav pir po području bivše Jugoslavije vodili Arkan i njegova paravojna formacija 'Tigrovi'.

Podsjetimo, Mihajlović je rođen 1969. upravo u Vukovaru u kojemu su Tigrovi izvodili svoja najveća zvjerstva. I sam je 2015. posjetio rodni grad, a Kurir navodi kako se Mihajlović na posjet Vukovaru odlučio nakon što je tri noći zaredom sanjao grad u kojem je rođen i gdje je proveo djetinjstvo.

Otac mu je Srbin, majka Hrvatica, ali on je uvijek javno isticao da je Srbin.

Nogometni je put započeo u NK Borovu, a potom prešao u Vojvodinu pa i Crvenu Zvezdu gdje je krenulo njegovo prijateljstvo s Arkanom koji je u to doba bio vođa Delija.

Nakon Zvezde je otišao igrati u Italiju (Romu, Sampdoriu, Lazio i Inter) pa ostao ondje i u trenerskoj karijeri.

Komentara 27

AM
Ameise
11:02 12.11.2020.

Kaze:'Svi smo u ostalom radili gluposti'. Care da tvoji nisu prvi potegli na Hrvatsku i da su ih pustili u miru da se odvoje ne bi ni doslo do tih 'gluposti'.

Avatar Ričard
Ričard
11:22 12.11.2020.

-"Svi smo, uostalom, radili gluposti " Dicica se igrala, pa jedan bacija petardu u postanski, a drugi se popisa u akvarij sa zlatnim ribicama. E Jarane nisi ni milimetra dalje nego si bija 1991.

Avatar Forumas
Forumas
12:01 12.11.2020.

cet-nik krzno mjenja ali cud nikada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije