Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLIJE PORAZA

Strani mediji: Hajduk se raspao poslije dječjeg penala Vuškovića. AZ ih je uništio njihovim oružjem

Ženeva: Razočarani igrači Hajduka nakon izgubljene utakmice rezultatom 5:0
Luka Stanzl/PIXSELL
24.04.2023.
u 20:58

Splitski bijeli nisu uspjeli kreirati novu senzaciju i osvojiti europski naslov

Mladi nogometaši Hajduka poraženi su finalnom dvoboju juniorske UEFA lige prvaka u Ženevi od nizozemskog AZ Alkmaara s 0-5 (0-1). Golove su za AZ postigli Ganac Jayden Addai (45pen), Ernest Poku (70, 76) i Mex Meerdink (79, 87). "Hajdukovi tići" nisu se uspjeli popeti na krov Europe, doživjeli su težak debakl u finalu od AZ-a (0-5), momčadi koja je pokazala svoju moć, te deklasirala Hajduk, kao što je to učinila s Realom i Barcelonom.

Ključni trenutak dvoboja zbio se na kraju prvog dijela kada je Luka Vušković bespotrebno srušio Pokua jer bi Hajdukove opcije itekako rasle s rezultatom 0-0. Nakon što u drugom dijelu Splićani iz dvije prilike nisu zabili, učinili su to Nizozemci, a onda se hrvatska momčad raspala.

Upravo taj trenutak ključnim su označili svjetski mediji i kritiziraju mladog Luku Vuškovića.

- AZ je do prednosti stigao kada je Vušković, kojeg prati PSG, napravio nekontroliran klizeći start na ne baš opasnu loptu blizu ruba kaznenog prostora. Statistika govori sama za sebe. AZ je imao 65 posto posjeda lopte i 12 udaraca više od Hajduka. Nizozemci su imali i najbolji napad turnira te su potpuno uništili sve svoje protivnike - piše ugledni L'Equipe

- AZ je napadao, a Hajduk se branio. AZ je u prvom dijelu bio opasniji, ali je i Hajduk nekoliko puta dobro izašao sa svoje polovice. A onda je AZ dobio neočekivanu pomoć - Luka Vušković, igrač kojeg traže najveći klubovi, glupo je skrivio penal - piše nizozemski portal Voetbal Primeur.

- Hajduk se rastopio kao šećer nakon dječjeg penala Vušković, a poslije toga je AZ uništio Splićane njihovim oružjem - kontranapadom - komentar je španjolskog Mundo Deportiva

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar 15545
15545
22:09 24.04.2023.

Ko beba zvecku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije