Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTERBIK BRILJIRAO

Furiozna Španjolska razbila Švedsku za prvi europski naslov!

Furiozna Španjolska razbila Švedsku za prvi europski naslov!
Foto: Igor Kralj/Pixsell
28.01.2018. u 22:01

Rukometaši Španjolske prvi put u povijesti su europski prvaci. Furioznim drugim poluvremenom okrenuli su vodstvo Švedske 14:12 te na kraju slavili uvjerljivih 29:23.

Do desete minute gledali smo vrlo izjednačenu utakmicu, a onda su Šveđani serijom 4:1 otišli na tri gola prednosti u 12.minuti.

Prednost od dva do tri gola održavali su do kraja prvog poluvremena na krilima sjajnom vratara Appelgrena koji je u prvih 30 minuta imao čak 11 obrana.

No, dojam je da je prednost od dva gola (14:12) nakon prvih 30 minuta trebala biti i veća jer španjolski su vratari imali samo tri obrane.

U nastavku kao da je na teren izašla neka druga Švedska, što su Španjolci iskoristili i serijom 11:2 u 20 minuta nastavka okrenuli su utakmicu u svoju korist te otišli na plus pet.

Briljirao je u tim trenucima na vratima furije Arpad Šterbik, za kojeg Šveđani nisu imali rješenje.

U jednom trenutku Španjolska je imala i plus osam, no Švedska je do kraja uspjela ipak ublažiti poraz za konačnih 29:23.

Igračem utakmice potpuno zasluženo proglašen je Arpad Šterbik koji je u nastavku 'spustio roletu' i s osam obrana predvodio veliki preokret. Sole i Balaguer zabili su pet golova. Šveđanima nije pomogao ni sjajni Appelgren s 15 obrana, dok je Nielsen bio najbolji strijelac s pet golova.


 

Komentara 23

Avatar southman
southman
20:49 28.01.2018.

Španjolci imaju pametnog trenera koji će promijeniti igru i u napadu i u obrani i promjenit će se situacija na terenu !

TH
than
22:01 28.01.2018.

Znaci da su na kraju Svedjani sa 4 poraza na prvenstvu uzeli srebro, a Francuzi sa samo jednim porazom broncu... Nema sto. Posten sistem...

GU
General_U
20:17 28.01.2018.

Viva España!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije