Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lok - Cib 3:0

Šitum, Antolić i Kramarić odveli Lokomotivu u finale Kupa!

Lokomotiva - Cibalia, portal (1)
Marko Lukunić/Pixsell
17.04.2013.
u 19:13

Lokomotiva je tako izborila svoj prvi plasman u finale ovoga natjecanja

Zgodicima Šituma, Antolića I Kramarića, Lokomotiva je svladala Cibaliju 3:0 (2:0) u uzvratnom polufinalnom dvoboju hrvatskog kupa i tako izborila svoj prvi plasman u finale ovoga natjecanja! Sve je praktički bilo riješeno nakon prvoga dijela, "lokosi" su već tada vodili 2:0 i oplodili su vinkovačkih 1:1 iz prve utakmice.

Domaćin je od samoga početka bio bolji, pokušavali su "lokosi" igrom doći do situacije za pogodak. Gosti su se, pak, orijentirali na obranu, zgusnuli su sredinu, teško ih je bilo probiti, no neoprezni vratar Mladen Matković u 19. minuti olakšao je posao Zagrepčanima.

Šitum je, naime, primio loptu na 35 metara od vrata Cibalije, gotovo na aut-crti, iskosa s lijeve strane. Oslobodio se braniča Cibalije, pogledao je u 16-erac i vidio da je inače omaleni Matković izvan svog peterca. I potom je krasnim udarcem napadač "lokosa" prebacio Matkovića i pogodio lijevi gornji vratarev kut!

Cibalia je zaprijetila tek u dva-tri navrata, no bez prave prilike za gol. A dvije minute prje odlaska na odmor, Pjaca je s desne nstrane ušao u sredinu, krasno je u šansu gurnuo Šituma, no njegov je udarac Matković obranio. Ali, odbijena je lopta došla na nogu Antoliću, koji je s desetak metara pogodio praznu mrežu i donio "lokosima" veliku prednost.

Na početku drugoga dijela, Šitum je snažnim udarcem sa 16 metara iskosa uzdrmao vratnicu, potom je zaprijetila i Cibalia, no Picak je odbio u korner pokušaj Filipovića, a Šitum je u 57. minuti opet bio opasan i s 14 metara je tukao kraj vrata.

Cibalia se otvorila, više nije imala što izgubiti. Picak je obranio pokušaje Bartolovića i Matoša, a najbolju je zgodu imao Mazalović, no njegov udarac glavom s pet metara Picak je obranio.

I kad se očekivao kraj utakmice, Kramarić je zabio za 3:0 i potvrdio ulazak Lokomotive u finale.

>>Hajduk ušao u finale, ali se tresao do samog kraja

Tijek utakmica:

LOKOMOTIVA - CIBALIA 2:0

>>89' GOOOOL! Gotova je priča u Maksimiru, Kramarić je zabio za 3:0, Lokomotiva će igrati u finalu

>>80' Lokomotiva i dalje drži vodstvo od 2:0 protiv Cibalije, još im malo nedostaje do ulaska u finale Kupa.

>>46' Počelo je drugo poluvrijeme

>>45' Gotovo je prvo poluvrijeme, Lokomotiva protiv Cibalije vodi 2:0. Ukupan rezultat je 3:1.

>>43' GOOOOL! Pjaca je lijepo prošao, dao dubinsku loptu za Šituma čiji udarac brani vratar Cibalije, ali na odbijenu loptu natrčao je Antolić i povisio vodstvo Lokomotive na 2:0.

>>19' GOOOOL! Lokomotiva je povela, strijelac je Šitum. Igrač Lokomotive 'opalio' je s više od 20 metara te lobao vratara gostiju. Prekrasan pogodak.

>>Počela je utakmica na Maksimiru, Lokomotiva igra protiv Cibilije.

HAJDUK - SLAVEN BELUPO 1:1

>> Gotova je utakmica u Splitu, Hajduk je u finalu.

>>71' GOOOOL! Hajduk je uspio izjednačiti, strijelac je Milić koji je postigao pogodak glavom nakon kornera.

>>60' Slaven Belupo igra sve bolje, publika u Splitu počela zviždati hajdukovcima

>>55' Velika prilika za Slaven, Bubnjić je pucao sa sedam, osam metara, a njegov udarac krajnjim je naporom obranio Blažević

>>51' Prva izmjena kod Hajduka, Maglica je izašao, a ušao je Stojanović

>>46' Počelo je drugo poluvrijeme, iz igre je na poluvremenu kod Belupa izašao Kokalović, u igri je Jurica Pranjić

>>45' Gotovo je prvo poluvrijeme, Slaven Belupo na Poljudu vodi 1:0. Ukupan rezultat je 2:2, ali kad bi ovako ostalo do kraja, Hajduk bi išao u finale zbog više golova postignutih u gostima.

>> 35' Kouassi je pokušao sa 20-ak metara, ali njegov pokušaj brani Pelin

>>33' GOOOOL! Slaven Belupo je poveo na Poljudu, strijelac je Glavica koji je dobro reagirao nakon ubačaja Purića s desne strane.

>>10'  - Lijepa akcija Hajduka, pucao je Caktaš, ali je pogodio vanjski dio mreže

>>Više od deset tisuća gledatelja okupilo se na Poljudu

>>Počela je utakmica u Splitu, Hajduk protiv Slaven Belupa brani prednost iz prve utakmice

Najava utakmica

Večeras se igraju uzvratne utakmice polufinala Hrvatskog kupa.

Na Maksimiru Lokomotiva dočekuje Cibaliju, a prva utakmica završila je 1:1. Zagrebački klub zahvatila je euforija, svi su uvjereni da mogu do kraja.

- Osjećaj je kao da igramo Ligu prvaka! Ovo je naša utakmica sreće i zadovoljstva, nagrada igračima za odličnu sezonu – rekao je Lokomotivin trener Tomislav Ivković i dodao: – Pobjeda 5:1 protiv Slavena udahnula nam je samopouzdanje. Šanse za prolaz su 51:49 za nas zbog gola u gostima.

U Splitu Hajduk dočekuje Slaven Belupo, a dobar posao odradio je već u Koprivnici kada je pobijedio 2:1.

- Želimo osvojiti trofej, jedno je reći, a drugo to ostvariti, ali naša želja je osvajanje Kupa. Vidimo veliku šansu da nešto ostavimo Hajduku. Ima još dosta do osvajanja Kupa, i ovaj uzvrat, pa finale protiv Lokomotive, koja je jedna od naših boljih momčadi. Dobro, Cibaliju ne treba još otpisati, ali Lokomtiva je favorit u tom drugom polufinalu - rekao je trener Hajduka Mišo Krstičević uoči polufinala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije