Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBOR NOGOMETAŠA GODINE Dado Pršo i treći put zaredom najbolji je nogometaš Hrvatske

Pršo: Ne plašim se Brazila

nog-dado-txt.jpg
import
28.12.2005.
u 18:50

Otkad se pojavio u kockastom dresu 29. ožujka 2003. godine, zasjeo je na vrh i ne pušta ga. Dado Pršo i treći put zaredom najbolji je nogometaš Hrvatske. Iako je Darijo Srna prijetio, glasovi su otišli napadaču Glasgow Rangersa. - Da nije bilo ove ozljede na kraju godine, ocijenio bih je s odličnim. Naslov i kup s Rangersima, te odlazak, bez dodatnih kvalifikacija, na Svjetsko prvenstvo. Zato mi ozljeda ne umanjuje zadovoljstvo, tijelo je jednostavno kazalo da mu treba malo odmora - kaže Pršo.

Trenutačno je "out", ozljede tretira kao ozljedice. I travnjacima će se vratiti prvih dana 2006. godine. Najvažnije nam je da bude zdrav u Njemačkoj. Kada je Alen Bokšić kazao da Hrvatska ovisi o zdravlju Dade Prše, rekao je veliku istinu. - Hvala Bokšiću na komplimentima, laskaju te riječi. Ali, nisam ja sam, mi smo momčad. Ne mogu govoriti o sebi, neka drugi pričaju o meni - skomno će Pršo. Odmah nam je napomenuo da se ne voli vraćati u prošlost. U cijeloj karijeri, koja je stalno rasla, gleda samo prema naprijed. U budućnost. A tamo ga u lipnju čekaju Brazil, Japan i Australija. - Imamo šanse ući u drugi krug. Vjerujem da možemo. Uostalom, dokazali smo da možemo igrati sa svakim. U gostima smo svladali Švedsku i Bugarsku. Formula je jednostavna, nikoga ne podcijeniti, ali niti precijeniti. Australija je, čim je pobijedila Urugvaj, dobra, Japan ulaže puno u nogomet...

Najbolji hrvatski nogometaš puno polaže na prvu utakmicu. Protiv svjetskih prvaka. - Važno je dobro startati, to je jako bitno. Neka su nam Brazilci s druge strane. Ali, možemo se nositi s njima. Možda su bolji od nas, ali u nogometu nema filozofije. To je jedini sport u kojem mali može pobijediti velikog. Zato, neka Brazil na travnjaku pokaže da je bolji od nas, ne plašim se. Tek tada ću Brazilcima stisnuti ruku i priznati da su bolji. Zadovoljio bi me ulazak u drugi krug, pa u jednoj utakmici što bude. Kako natjecanje bude odmicalo, apetiti će rasti i rasti. A, u stvari, moramo biti sretni i zadovoljni što smo izborili Svjetsko prvenstvo. Već i to je veliki uspjeh.

Pršo je jedini hrvatski nogometaš za kojeg na kladionicama postoji ponuda za najboljeg strijelca SP-a. Najbolje kotira Ronaldo, a Pršo je u konkurenciji s Drogbom, Ibrahimovićem, Kloseom i drugima. Za jednu uloženu funtu dobitak je 51 funta. - Stvarno? Nisam to znao, ali sigurno ću na sebe uplatiti nešto novca. Dobijem li, novac ću darovati djeci. Nisam nikada bio u kladionici, moram naći nekoga da mi pomogne. A koji je napadač Prši najdraži? - Etoo. Ali, njega neće biti na SP-u. Drag mi je Drogba, a silinom i robusnošću oduševljava me Adriano. Do kraja sezone Pršu čekaju veliki napori u Glasgow Rangersu. Kako će se to odraziti na nastup na Svjetskom prvenstvu? - Što se Njemačka bude više približavala svi mi koji ćemo ondje igrati više ćemo misliti o tome što nas čeka. Bez obzira na obveze u Rangersu, u glavi će mi stalno biti Njemačka. I nada da će sa zdravljem sve biti u redu.

Već se provlači teza da će nastup na Svjetskom prvenstvu biti oproštaj Dade Prše od reprezentacije. - Ne razmišljam o tome. Vidjet ćemo nakon Svjetskog prvenstva, sada nije vrijeme da razgovaramo o tome.


Svi trofeji Dade Prše

* francuski prvak s Monacom
* osvajač Francuskoga kupa s Monacom
* škotski igrač godine i prvak s Rangersom
* osvajač Škotskoga kupa s Rangersom
* tri puta nogometaš godine u izboru VL
* dobitnik Državne nagrade Franjo Bučar
* Trofej fair-play SN-a


Tajna Pršinih “ikserica”

Prije četiri godine operirano mu je koljeno tako da mu je lijeva noga slomljena u koljenu i zglobu. Liječnici su mu otkinuli komad kosti i “oksericu” pretvorili u “iksericu”. Sedam mjeseci Pršo je pauzirao. - Mislimo sam da neću moći normalno ni hodati - prisjeća se Pršo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije