Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDARNI ŽUTI

Prosinečki: Livaju ne treba pokopati, ali sam si je kriv za ovo. Rudeš želi biti novi hit HNL-a

Zagreb: Službeno predstavljanje Roberta Prosinečkoga kao novog trenera NK Rudeša
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/5
09.06.2023.
u 11:00

'Drago mi je da je Hrvatska opet u polufinalu jednog velikog natjecanja. Moja generacija počela je s dobrim rezultatima na velikoj sceni, Lukina je nastavila. Imamo dobru atmosferu, dobre igrače i vjerujem da možemo pobijediti Nizozemsku. Opet, oni igraju na domaćem stadionu, žele se dokazati novom izborniku, žele se iskupiti za loš rezultat na zadnjem svjetskom prvenstvu'

Legendarni Robert Prosinečki imenovan je novim trenerom novog hrvatskog prvoligaša Rudeša. Iako je izjavio kako nema namjeru vratiti se u HNL, predomislio se kada je prepoznao ambiciozni projekt i tako ćemo velikog Žutog opet imati prilike vidjeti na našim stadionima. 

- Čast mi je da sam ovdje, ovo je netipičan klub za hrvatske prilike gdje su svi čelni ljudi kluba bivši nogometaši i reprezentativci. Kako sam devet mjeseci bez kluba pratio sam sve utakmice HNL-a i dobro znam što nas čeka u novoj sezoni. Čak sam naučio imena velikog broja igrača koji su igrali HNL, naravno ona koja nisu iz Hajduka, Dinama, Osijek ili Rijeke. Pratio sam i tri zadnje utakmice Rudeša jer su pregovori oko mog dolaska krenuli prije tri tjedna. Želimo bit hit u novom prvenstvu, nešto poput Varaždina i Istre. Pripreme počinju 15. lipnja. Naravno da će nam trebati pojačanja, no vjerujem da i u našem kadru ima zanimljivih igrača. Uglavnom, snaći ćemo se - izjavio je Prosinečki.

 

- Drago mi je da je Hrvatska opet u polufinalu jednog velikog natjecanja. Moja generacija počela je s dobrim rezultatima na velikoj sceni, Lukina je nastavila. Imamo dobru atmosferu, dobre igrače i vjerujem da možemo pobijediti Nizozemsku. Opet, oni igraju na domaćem stadionu, žele se dokazati novom izborniku, žele se iskupiti za loš rezultat na zadnjem svjetskom prvenstvu.

- Livaja nije osoba koju treba pokopati, koju treba jedino optuživati. Činjenica je da je sam kriv zbog ovoga što se dogodilo i to pjevanje mu nije trebalo. Kao igrač sigurno će nedostajati izborniku Daliću, ali ne treba sad više od toga raditi problem, dečki se moraju koncentrirati na polufinale - smatra Prosinečki.

Josip Šimunić, predsjednik kluba:

- Želimo HNL igrati na svom stadionu. Mi smo mali, skromni klub, vidjeli ste da nemamo ni odgovarajuću prostoriju za konferenciju za novinare pa se ispričavam što ste se morali nagurati u desetak kvadratnih metara. Nedostaju nam reflektori i par sitnica da bi dobili dozvolu da igramo na našem stadionu.

VEZANI ČLANCI:

Silvio Marić, sportski direktor kluba:

- Pregovori s Prosinečkom trajali su četiri sata. Od toga smo tri i pol razgovarali o dogodovštinama kad smo igrali zajedno, a u pet minuta smo se dogovorili da sjedne na klupu Rudeša.

Komentara 7

PE
Pepino
11:21 09.06.2023.

Bravo Robert, Jedi si Donalda nazvao stvari pravim imenom. Marka više nema i idemo dalje. A Rudešu želim svaki sportski uspjeh!! Samo hrabro i naprijed.

Avatar Besna Mirela
Besna Mirela
12:38 09.06.2023.

Puno sreće Žuti jer znanja sigurno ne nedostaje....

ZO
zoranos
13:29 09.06.2023.

Konačno netko tko gleda sve i nepristrano!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije