Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveći derbi

Plavi šokirani: Hajduk je pobjedom u Maksimiru udaljio Dinamo od obrane naslova

Dinamo - Hajduk
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/15
22.04.2017.
u 16:57

Hajduk je posljednji put u Maksimiru slavio 21. rujna 2008. godine. Splićani su pobijedili sa 2:0 golovima Drage Gabrića i Senijada Ibričića

U 29. kolu Prve HNL pred 12.436 gledatelja Hajduk je u Maksimiru pobijedio Dinamo sa 2:0. Strijelci za goste bili su Erceg u 30. i Futacs u 90. minuti. Bijeli su ovim trijumfom udaljili zagrebačku momčad od obrane naslova.

Hajduk je posljednji put u Maksimiru slavio 21. rujna 2008. godine. Splićani su tada pobijedili također sa 2:0 golovima Drage Gabrića i Senijada Ibričića. 

Trener Ivajlo Petev je iznenadio sastavom, pa je tako uoči dvoboja na klupi ostavio Sammira, Ćorića i Pavičića. Dinamo je zaprijetio u 4. minuti. Guilherme je ubacio s lijeve strane, a Soudani zakasnio na drugu vratnicu. Plavi su nastavili pritiskati, a Hajduk je nakon 15-ak minuta uspostavio ravnotežu.

U 16. minuti Hamzin pokušaj Livaković je uspješno zaustavio. Guilherme je bio velika opasnost gostujućoj obrani, a njegov pokušaj polovicom prvog poluvremena zaustavio je Stipica. U 24. minuti Soudani je probao svoj udarac, ali je pucao ravno u gostujućeg vratara. A onda je uslijedio hladan tuš u Maksimiru.

U 30. minuti Futacs je dugo dodavanje glavom spustio za Ercega, a Hajdukov je igrač iz drugog pokušaja svladao vratara Livakovića. Pogodak bijelih upalio je alarm na Dinamovoj klupi, pa je trener Ivajlo Petevu u igru umjesto Kneževića uveo Sammira.

Soudanijev pokušaj u 37. minuti završio je u gredi, a lopta se odbila natrag u teren. Iako je Dinamo bio bolji u prvom poluvremenu Hajduk je na odmor otišao s prednošću od 1:0.

Početkom nastavka plavi su odmah pritisnulu. Stipica je izletio u prazno nakon udarca iz kuta, a lopta je pala na glavu stoperu Periću ali on ne pogađa prazan gol. U sljedećoj akciji Guilherme je sjajno pucao, ali njegov udarac brani Stipica.

Soudani je opasno zaprijetio u 52. minuti, ali njegov udarac obranio je Stipica. Četiri minute kasnije nova prilika za plave. Hodžić se okrenuo među četvoricom hajdukovaca i odmah pucao, ali lopta je na putu do mreže zapela za nogu Terzijeva. Tada je Petev u igru ubacio Ćorića i Gojaka što je ubrzalo Dinamovu igru.

U 66. minuti Soudanijev pokušaj ponovno je zaustavio Stipica. Kasnije je i Ćorić imao nekoliko prigoda, ali je sve ostalo samo na pokušajima. Splićani su se odlično branili gotovo cijelo drugo poluvrijeme, a u 90. minuti zaključili priču u Maksimiru. Futacs je na Kožuljevu asistenciju zabio za 2:0.

>>HNS u svojoj općoj gluposti odlučio: Soudani igra! Plavi prodali rekordan broj ulaznica

>>Legenda Hajduka: Ovo je sramota, dosta je više favoriziranja Dinama...

Rezultati by SofaScore

Komentara 80

Avatar cluesblues
cluesblues
16:53 22.04.2017.

dakle najgori dinamo ikad, onom bugaru treba jos danas urucit sup kartu i nac nekog trenera koji ce znat iz ovog kadra napravit momcad...i uz put, cestitke rijeci na prvom naslovu....

PA
pappmisi
16:50 22.04.2017.

Nikad slabiji Hajduk slavio je je u Maksimiru protiv jako slabog Dinama, Fali Benkovic , Peric nije resenje za srednjeg branica nije ni Shifo koji je jos slabiji, u igri napred nem trblinga nema igre jedan na jedan , ovi decki su dobri ali nisu extra klasa , ove godine Dinamo nece biti prvak.

HE
herojulice
14:10 22.04.2017.

Trebali ste to napraviti na granici sa Slovenijom pa nek im kolone budu do Ljubljane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije