Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oduševljen gradom

Novi medvjed Thomas: Uh, pa koliko kave vi Hrvati pijete...

'21.08.2013., Zagreb - Trening KHL Medvescak u Ledenoj dvorani Doma sportova.Trener Mark French. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Igor Kralj/PIXSELL
22.08.2013.
u 11:04

- Rivalstvo s Rusima je uvijek prisutno, od NHL-a do Olimpijskih igara i SP-a. Ograda u Ledenoj je nova, vjerujem da će izdržati kada Ruse nabijemo na nju - šali se medvjed Bill Thomas

U ušminkanoj Ledenoj dvorani hokejaši Medveščaka odradili su prva dva treninga. Sjevernoameričkim hokejašima sviđa se njihov novi dom, a nakon povratka s priprema u Mariboru uspjeli su malo razgledati i Zagreb.

– Razgledavao sam grad s djevojkom, išli smo na glavni trg. Jako mi se sviđa, sve je nadohvat ruke. Grad ima puno života, energije, a ljudi su jako ljubazni, pomažu nam u prilagodbi – rekao je napadač Bill Thomas.

Oduševljen je hrvatskim načinom života, a malo ga je iznenadilo koliko Hrvati vole sjediti na kavi.

Agresivni vozači

– Inače nikada ne pijem kavu, ali vidim da je to ovdje način života. Možda se i ja prilagodim, haha.

Thomasu u Zagrebu malo smeta jedino promet, odnosno vozači.

– Malo su agresivni, pogotovo ako trebaš parkirališno mjesto. A što se tiče lutanja po cestama, na sreću imamo mobitele s GPS-om. Inače ne bi bilo dobro.

Bek Kurtis Foster već je bio i u kinu, i to sa suigračima.

– Bili smo Klubertanz, Vesce i ja. Nismo čitali hrvatske titlove, haha. Vozio je Klubertanz, još nije do kraja svladao vožnju automobila bez automatskog mjenjača pa mu damo da stalno vježba – rekao je Foster.

Bill Thomas jedva čeka prvu utakmicu sezone protiv CSKA 6. rujna.

– U Mariboru smo osjetili utakmice i naše sjajne navijače, fora je što naši navijači idu i na gostovanja, to nisam nikada prije doživio – kaže Thomas, koji je rođen u Pittsburgu, a igrajući za Penguinse svlačionicu je dijelio sa slavnim Crosbyjem i Malkinom:

– Igrati s njima u momčadi, a k tome još i za momčad iz rodnog grada, neopisiv je osjećaj.

Ušminkana Ledena

U Ledenoj su medvjede dočekali nova ograda i novi led, dva metra širi i uži nego li će biti kod ostalih klubova KHL-a. Hoće li ograda izdržati kada nabijete Ruse na nju?

– Vjerujem da hoće, haha. Ma bit će im teško igrati s nama. Imat ćemo prednost tog manjeg terena, neće Rusi imati previše vremena za razmišljanje – kaže Thomas.

Sjevernoamerikanci su uvijek \"nabrijani\" na Ruse.

– Uvijek je veliko rivalstvo među nama – kaže Thomas.

Momčad nema klasičnog \"goona\", igrača zaduženog za tučnjave.

– Ne brinite se, imamo dosta snažnih igrača koji se znaju potući na utakmicama – otkrio je Foster.

Neće nedostajati ni zabavljača u svlačionici.

– Imamo nekoliko glasnijih igrača, kada se bolje upoznamo, iskočit će glavni zabavljač. Ima vrlo dobrih kandidata – zaključio je Foster.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije