Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Talentirani klinac

Neymar je zaludio naciju, kao nekada Pele i Zico

'Brazil\'s Neymar reacts as he lies on the field after a challenge during their Confederations Cup Group A soccer match against Mexico at the Estadio Castelao in Fortaleza June 19, 2013. REUTERS/Kai P
'KAI PFAFFENBACH'
20.06.2013.
u 19:18

– Najveći je talent kojeg imamo u Brazilu, vrlo je sličan Messiju – kaže Ronaldo

Pelé, Zico, Bebeto, Romário, Ronaldo, Ronaldinho... U svakoj eri Seleção je imao jednog posebnog. Zvijezdu, majstora, nemilosrdnog egzekutora, onog čiji se dres prodaje na svakoj tržnici, od Brazila do Kine. I Hrvatske. Danas? Imaju igrače koji igraju većinom u Brazilu, tek poneki u Europi, većinom braniči poput Alvesa, Silve, Luiza, Marcela, Dantea ili veznjaka Moure, Oscara odnosno Luiza Gustava, no globalne zvijezde nema. Nema? Ima. Odnedavno. Neymar da Silva Santos Júnior (21) legitimni je nasljednik slavnog društva s početka teksta. Kandidaturu je istaknuo, a majstorije dokazuje na Kupu konfederacija.

Zločin što nije išao na SP

Gledate li žute, obratite pozornost na dečka s brojem 10 s nebičnom frizurom. Driblinzi kojima izluđuje protivnike, atraktivni golovi, asistencije... Japanu je zabio u trećoj minuti (3:0), Meksiku u devetoj te još i asistirao (2:0). Od sljedeće sezone gledat ćemo ga u Barceloni. Uz Argentinca Lionela Messija i Portugalca Cristiana Ronalda, Primeri je nedostajala samo još velika zvijezda iz Brazila. A on je danas najveća zvijezda poslije njih.

– Najveći je talent kojeg imamo u Brazilu, vrlo je sličan Messiju – kaže Ronaldo, a Zico dodaje:

– Neymar je kao Ronaldo i Messi, samo se brine da se stvari dogode.

Aplaudirao je i Pele, a kada ga je Dunga izostavio s popisa putnika na Svjetsko prvenstvo 2010. godine, pokojni je Socrates ustvrdio:

– To je zločin!

Peticiju da ga povede u JAR potpisalo je 14 tisuća Brazilaca, ali nije pomoglo. Debitirao je nakon SP-a i Seleçãova kiksa. Jasno, zabio je gol već u prvoj utakmici, a do danas u 36 utakmica nanizao je već 22 pogotka.

Kao i većina Brazilaca, sjetimo se samo Kake koji je najavio da će se zarediti nakon igračke karijere, i Neymar igra na vjersku kartu:

– Sve je u rukama Boga! Pa tako i to gdje ću nastaviti igrati – govorio je prije odlaska u Barcelonu.

Alkohol nisam probao

Marketinški je zahvalan, u Južnoj Americi njegove su fotografije na svakom koraku, što mu i ne čini neko veselje. Policija ga mora čuvati od navijača, koji padaju u trans kada ga vide.

– Uživao sam u Londonu, mogao sam otići u robnu kuću i nitko me nije prepoznao! Ludnica!

Alkohol?

– Nikad ga nisam probao!

Probali su ga drugi, oni koji nisu nikad imali prilike igrati uz bok Messiju i CR7. Izazov je sada pred njim, nadvisi li ih, posve je jasno koju će titulu ponijeti.

>>Barcelonin liječnik: Neymar se mora udebljati!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije