Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši vozač formule 1

'Ne bude li Ferrari uskoro nešto učinio, može se okrenuti sljedećoj sezoni'

Ferrari
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
25.05.2019.
u 10:00

S obzirom na fenomenalan ulazak Mercedesa u ovu sezonu, Webber smatra da su iduće dvije utrke ključne za Ferrari

Ovaj se vikend na ulicama Monte Carla vozi šesta utrka SP-a u formuli 1. U ukupnom poretku vozača vodi aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton (Mercedes) sa 112 bodova ispred klupskog kolege Valtterija Bottasa (105), a slijede Max Verstappen (66) u Red Bullu, te Ferrarijev dvojac Sebastian Vettel (64) i Charles Leclerc (57).   

Bivši australski vozač formule 1 Australac Mark Weber osvrnuo se na aktualni odnos snaga između Mercedesa i Ferrarija. S obzirom na fenomenalan ulazak Mercedesa u ovu sezonu, Webber smatra da su iduće dvije utrke ključne za Ferrari.

Ferrari
1/10

Ne budu li se u talijanskoj momčadi uskoro trgnuli, Australac smatra kako se mogu okrenuti idućoj sezoni, piše GP1.

U konstruktorskom poretku Svjetskog prvenstva, nakon pet uzastopnih dvostrukih pobjeda na otvaranju sezone, Mercedes već ima 96 bodova više od Ferrarija. Naravno, sezona je još duga. U Maranellu se hrabre da ima dovoljno vremena za poboljšanje bolida i povratak u borbu za naslov, ali javnost baš i nema vjere u to.

Mark Webber je rekao kako su utrke u Monaku i Kanadi ključne za Ferrarijeve planove. 

- Situacija je vrlo izazovna za Ferrari jer aerodinamički, čini se da je Mercedes pronašao savršeno rješenje za svoj bolid, koji je sada brz na svim tipovima staza. Charles Leclerc je trebao pobijediti u utrci u Bahreinu, ali generalno gledajući, Mercedes ima izuzetno svestran bolid u ovom trenutku - kaže Webber.

Ferrari
1/9

Nakon Velike nagrade Monaka, formula 1 seli na sjevernoamerički kontinent. Sljedeća utrka je Velika nagrada Kanade u Montrealu.

- Bude li sezona išla u tom smjeru sljedeća tri mjeseca, Ferrari će već tada morati usmjeriti svoju koncentraciju na sljedeću sezonu. Budu li u ogromnom zaostatku i nakon Kanade, u velikim su problemima - rekao je Mark Weber te dodao kako su u Ferrariju u prvom dijelu sezone imali mnogo strateških pogrešaka.

Veliki pritisak je i na Sebastianu Vettelu koji ima 'dvostruki problem'. Nijemac ima spori bolid, a brzog klupskog kolegu.

- Izazovna vremena za Vettela. Jedna je stvar imati problem ako je Ferrari brz pa se pobjede dijele između njega i timskog kolege. Međutim, ako pobjeda nema, tada ste pod pritiskom zato što momčad ne pobjeđuje i zato što vam timski kolega puše za vratom. To je dvostruki problem - istaknuo je Mark Webber.

>> Video priču o legendi formule 1 Niki Laudi pogledajte u galeriji na vrhu teksta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije