Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori za predsjednika

Najbogatiji su sponzori Fifi zaprijetili da će je napustiti

Sepp Blatter
Reuters/PIXSELL
31.05.2011.
u 17:41

Coca-Cola i Adidas zasad ostaju uz Fifu, ali tko zna kakve će posljedice skandal na kraju imati

U nikad mučnijem ozračju Fifa čeka (re)izbor predsjednika. U srijedu je na rasporedu 61. izborni kongres, na kojem bi predsjednik Joseph Blatter trebao dobiti četvrti mandat, s obzirom na to da više nema protukandidata.

Korupcijska eksplozija

Ali, naglo suspendirani članovi Izvršnog odbora Mohamed bin Hammam (Katar, bio je Blatterov protukandidat) i Jack Warner (Trinidad i Tobago), detonirali su korupcijsku aferu u Fifi. Na svjetlo dana izašle su teške optužbe, čak je i glavni tajnik Fife Jerome Valcke priznao da je u privatnoj prepisci Warneru napisao da je Katar kupio domaćinstvo SP-a 2022. godine. Dakako, ponudio je potom i smiješno objašnjenje da nije baš tako mislio.

No, sve je otišlo predaleko, pa tako nitko više ne uzima za ozbiljno Fifino priopćenje da nema dokaza o korupciji. Jack Warner bio je 28 godina član Izvršnog odbora Fife i Blatter mu je, suspendiravši ga, gadno stao na žulj, pa je Warner iznio i optužbe o podmićivanju predstavnika zemalja CONCACAF-a s milijun dolara, a predstavnicima 13 karipskih zemalja darovana su prijenosna računala.

Jasno je da je cijela korupcijska oluja uzdrmala i odnos sponzora prema Fifi. Coca-Cola i Adidas u zadnje su četiri godine Fifi dali 1,6 milijardi dolara.

– Razočarani smo i nadamo se da će Fifa što prije riješiti probleme i otkloniti sumnje u korupciju – poručila je Coca-Cola, dok je iz Adidasa stigla ova reakcija:

– Nije to dobro ni za koga. Međutim, ostajemo glavni partneri i zasad se nećemo povući iz pokroviteljstva za SP 2014. u Brazilu.

Blatter: Ma kakva kriza!

Zasad... I dok se tresu temelji Fifine kuće, 75-godišnji Blatter pred novinarima je odbacio tezu da je Fifa u velikoj krizi:

– Kriza? Nije Fifa u krizi samo zato što je jedan od vas napisao da jest – bahato je odbrusio novinarima.

Ne treba vjerovati novinarima. Ali, kad mu dugogodišnji najbliži suradnici vade prljavo rublje u dnevnom boravku njegove kuće, onda bi se “gazda” trebao još kako zamisliti. I zabrinuti.

Komentara 5

CP
copy paste
19:20 31.05.2011.

ovaj je gori čak i od senilnog markovića.svaka mu čast na tome.nije to lako za na*****.

OB
-obrisani-
20:17 31.05.2011.

hehehehehe blatnera se ne moze maknut, podmetali su mu, lagali, krivotvorili racune, ali blatner je jos tu a tu ce i ostat heheheehehe, mala kronologija dogadjaja, zakuhao je niko drugi od covjeka kojeg je blatner usvojio kao dijete, rastao kod blatnera, ovaj placao skolovanje, zapsolio ga i fifi a ovaj \"usvojeni sin\" postao ko juda-dao je lazne papire i optuzio blatnera za pronevjeru-optuzio svoga oca koji mu je sve dao, blatner je rekao: vece ponizenje od sina kojeg sam posvojio, volio ga kao svoju ostalu djecu nisam mogao dobit, ovoga su izbacili naglavce iz fife zbog falcifikata racuna a blatner ga se odrekao, haman i varner optuzili su blatnera da je dao 1 milijun$ americkom nogometnom savezu, blatner u datom intervju kojeg sam gledao rekao prekjucer: ja sam imao pravo dati i vise od tog milijuna ali nisam, odobrenje sam imao od nadleznog odbora, kajs e tice sv.nogometnog prvenstva veli blatner: da smo davali onima gdje bismo najvise zaradili onda smo ga morali dati USA, ova dva najurena su iz fife odnosno suspendirana i nije istina da su se dobrovoljno povukli-pisite istinito ili se prije raspitajte.

CU
cupus
22:31 31.05.2011.

Da nem anjega ovi bi drugi POZDERALI fifu kao Sanader HR

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije