Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽBENO JE

Moyes je novi trener Uniteda: Bit će teško slijediti Fergusona

David Moyes
Screenshot manutd.com
09.05.2013.
u 17:40

– David je čovjek velike osobnosti s jakom radnom etikom. Još 1998. htio sam ga za pomoćnika – kazao je Alex Ferguson

David Moyes preuzet će klupu Manchester Uniteda od sezone 2013./2014.! Kako se cijelo vrijeme pisalo, još uvijek aktualni trener Evertona naslijedit će legendarnog Sir Alexa Fergusona. Momččad će preuzeti 1. srpnja kada mu službeno ističe ugovor s Evertonom, a s Unitedom će potpisati ugovor na šest godina.

– Velika je čast biti pozvan za trenera Manchester Uniteda i presretan sam što je Sir Alex preporučio upravo mene za posao. Znam da će biti teško slijediti najboljeg menadžera u povijesti, no prilika da se vodi United ne dobiva se vrlo često i veselim se novom poslu – rekao je Moyes nakon što je sve dogovorio s Unitedom.

Pedesetgodišnji Škot vodio je Everton posljednjih 12 godina.

– Evertonovi navijači učinili su moje godine na Goodison parku pravim užitkom i zahvaljujem punim srcem na podršci. Everton će mi biti blizak do kraja života, a učinit ću sve da pobijedimo u posljednjim utakmicama i završimo sezonu na što višem mjestu na tablici – dodao je Moyes.

Njegovu dolasku kumovala je Fergusonova preporuka.

– Kad smo razmatrali kandidate za koje smo smatrali da imaju one vrline koje nam trebaju, javno smo se složili oko Davida Moyesa. David je čovjek velike osobnosti s jakom radnom etikom. Cijenio sam njegov rad odavno, čak sam mu 1998. nudio da mi bude pomoćni trener. Tada je bio mlad trener na početku karijere, a u međuvremenu je napravio sjajan posao u Evertonu. Nema sumnje da ima sve kvalitete koje očekujemo od menadžera ovog kluba – rekao je stari škotski strateg o svome sunarodnjaku.

– Uvijek sam govorio da želim da sljedeći menadžer bude originalni "Manchester United čovjek". U Davidu Moyesu imamo čovjeka koji razumije što ovaj klub čini tako velikim. Osigurali smo dolazak trenera koji će se vezati na dulje vrijeme i izgraditi momčadi i za budućnost i za sadašnjost. Stabilnost daje uspjeh. Oduševljen sam što je pristao doći – rekao je legendarni Sir Bobby Charlton.

>> Čeka se samo potvrda: Moyes će naslijediti Fergusona

>> United vraća Fergusona, a Moyes priznao: Želim na Old Trafford

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije