Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale NBA lige

Miami slavio u Dallasu, povijest kaže da će Heat do naslova!

'Dirk Nowitzki (L) and DeShawn Stevenson (C) of the Dallas Mavericks grapple for a rebound against Corey Brewer (R) of the Miami Heat during Game 1 of the NBA Finals on May 31, 2011 at the AmericanAir
'DON EMMERT'
06.06.2011.
u 08:45

Otkako se od 1985. godine finale igra u formatu 2-3-2, 11 je serija u 3. utakmicu ušlo s rezultatom 1-1. Svih 11 puta naslov je na kraju odnijela momčad koja je pobijedila u trećoj utakmici!

Iako je u prvim redovima American Airlines arene u Dallasu bio i Scottie Pippen, LeBron James u 88:86 pobjedi Miamija nad Mavericksima (2-1 u seriji za Miami) u trećoj utakmici finala NBA lige, nije odigrao kao nasljednik Michaela Jordana. Postigao je 17 koševa uz devet asistencija. No, zato su drugi uskočili.

Dwayne Wade je ubacio 29 uz 11 skokova, no heroj je na kraju bio Chris Bosh (18 koševa). Do 39 sekunda prije kraja šutirao je 6 od 17 iz igre, no u rodnom je gradu tada zabio koš koji će možda presuditi ukupnog pobjednika. I to s natečenim okom, nakon što je u prvoj četvrtini dobio prst u oko. Bila je to prva Boshova pobjeda iz tek devetog pokušaja u njegovu Dallasu.

A da do nje ne dođe iz petnih se žila trudio Dirk Nowitzki koji je napravio sve da dovuče svoje "kauboje" do pobjede. Ipak, 34 koša, 11 skokova i tri blokade jednostavno nije bilo dovoljno. Zabio je Nijemac 15 koševa u zadnjoj četvrtini i posljednjih 12 Dallasa na utakmici, no šut za izjednačenje i produžetak nije ušao.

- Cijelu smo utakmicu stizali prednost Miamija, teško je igrati kad si stalno u "rupi" - istaknuo je trener Dallasa Rick Carlisle nakon utakmice.

A sad su se Nowitzki i društvo našli u rupi iz koje će se teško izvući.
Otkako se od 1985. godine finale NBA doigravanja igra u formatu 2-3-2, 11 je finalnih serija u treću utakmicu ušlo s rezultatom 1-1. Svih 11 puta, ona momčad koja je povela 2-1, osvojila je prsten NBA prvaka!

Četvrta utakmica igra se u noći na srijedu u 3 sata ujutro po srednjoeuropskom vremenu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije