Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatan preokret

Cleveland u finalu, Houston u posljednjih 14 minuta napravio 31 razlike!

LA Cplippers - Houston
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
15.05.2015.
u 08:58

LA Clippersi imali su 3:2 u seriji i domaći meč za potvrdu finala i sve je izgledalo sjajno do samoga kraja kada je Houston napravio nevjerojatan preokret i slavio 119:107!

Cleveland se plasirao u konferencijski finale NBA lige, noćas je pobijedio u Chicagu 94:73 i tako došao do četvrtog boda u seriji. Prva četvrtina bila je napeta i izjednačena, a u drugoj su se gosti odvojili i prednost održavali do kraja.

I dok je u postotku šuta za dva poena Chicago bio nešto bolje, Cleveland je bio puno uvjerljiviji u tricama (12:4), što je u konačnici i bio jedan od ključeva pobjede, uz, jasno, i dobru obranu. Matthew Dellavedova očito je bio jako ljut što ga je prošli puta Taj Gibson udario na parketu pa mu se osvetio na najbolji mogući način - postigao je 19 koševa i tako predvodio svoju momčad. Naravno, dobar je bio i LeBron James kojem je jedan skok nedostajao do dvostrukog troznamenkastog učinka; zabio je 15 koševa, upisao 11 asistencija i devet skokova.

- Ostvario sam svoju želju, zbog ovoga sam se vratio u Cleveland. Želio sam da ovi momci osjete ovakve trenutke. Imam četvoricu suigrača koji nikada nisu zaigrali nakon ligaškog dijela sezone, a jako su važni za ovu momčad, rekao je LeBron nakon susreta.

A na Zapadu su navijači mogli vidjeti pravu dramu! LA Clippersi imali su 3:2 u seriji i domaći meč za potvrdu finala i sve je izgledalo sjajno do samoga kraja kada je Houston napravio nevjerojatan preokret i slavio 119:107! Naime, dvije minute prije kraja treće četvrtine Clippersi su imali čak 19 razlike! No, onda je uslijedila velika serija gostiju koji su na krilima Brewera (15 od svojih 19 koševa zabio je u završnici) i Smitha (14 od 19 u završnici) došli do zaslužene pobjede. Uz njih dvojicu, za Houston su odlično odigrali Harden (23k, 3a, 2s) i Howard (20k, 1a, 21s). Sljedeća utakmica igra se u Houstonu gdje domaćin ima priliku postati tek deveta momčad koja je okrenula 1:3 u seriji i ovoj fazi doigravanja.

>>Atlanta u posljednjim sekundama do pobjede, Golden State uvjerljiv

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije