Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splićani razočarani

Licence dobili svi prvoligaši osim Splita i sva tri najbolja drugoligaša

Split - Dinamo
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/6
23.05.2017.
u 15:36

Licence za nastup u UEFA-inim natjecanjima dobili su Dinamo, Hajduk, Lokomotiva, Osijek, Rijeka i Slaven Belupo.

Hrvatski nogometni savez (HNS) je odlukama svojih tijela za licenciranje završio središnji postupak licenciranja klubova za natjecateljsku godinu 2017/18., pa je tako licence za nastup u prvoj HNL dobilo 13 klubova, dok je njih šest dobilo licence i za nastup u eurokupovima.

Licence za nastup u Prvoj HNL u sezoni 2017/18. dobilo je devet od 10 aktualnih prvoligaša, jedini koji nije dobio licencu je trenutačno posljednje plasirani sastav lige Split, koji nije dobio licencu niti za Drugu HNL, prva tri sastava u Drugoj HNL, Rudeš, Gorica i Solin, te Zagreb.

Tri kluba koja dobila licencu za nastup u Prvoj HNL za stadion na kojemu će igrati domaće utakmice naveli su Maksimir, to su Dinamo, Lokomotiva i Gorica. Dva kluba, Zagreb i Rudeš, licencu su dobili uz prijavljen stadion u Kranjčevićevoj ulici, Hajduk, Rijeka, Cibalia, Inter, Osijek, Istra 1961 i Slaven Belupo imaju licence za igranje na svojim dosadašnjim stadionima, dok bi Solin, ukoliko se plasira u prvu ligu, svoje domaće utakmice igrao na stadionu Park mladeži.

Licence za nastup u UEFA-inim natjecanjima dobili su Dinamo, Hajduk, Lokomotiva, Osijek, Rijeka i Slaven Belupo.

U objašnjenju odluke iz HNS-a navode kako su uvjeti za dobivanje licence ti da tražitelj licence ispunjava kriterije iz pet skupina kriterija, a to su sportski, infrastrukturni, administracije i stručnog osoblja, pravni i financijski.

Split - Dinamo
1/12

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
10:19 24.05.2017.

a koji to kriterij ispunjava hajduk?! ' sportski, infrastrukturni, administracije i stručnog osoblja, pravni i financijski.' sportski? vrlo su tanki, igrači su prije za ragbi nego za nogomet. infrastrukturni? stadion se urušava, vodovodna mreža skoro pa nestala... administracija i stručnoo osoblje? ah, tu su među najgorima. pravni? za njih zakoni i ostali propisi ne postoje, oni si tumače kako njima paše. financijski? dužni ko grčka, i za te dugove ucjenjuju grad split. ali ove godine više ne mogu dobiti odgodu, sad će trebati platiti 30 milijuna. što znači, hajduk ide u hajdučiju najesen, ide se opet pred zgradu banovine, od keruma tražiti pare, jer da je hajduk institucija i svašta još nepovezanog. gotova je priča. nego, tri kluba za maksimir... ah, pa da, gradski stadion! :)

Avatar nekakav
nekakav
11:23 24.05.2017.

ništ se tu ne komentira izbacivanje splita u treću ligu... nakon što su potrošili 15 mil eura od prodaje igrača, tko zna na što sve ne, sad im je hns kriv.... klub je dužan svima s kojima se susreo, od igrača do kumica na placu. je, žužul vam je hdzov krivac za bojanje tunela, al dok ste hdz znali napadati, protiv žužula i rnk splita ni riječi. e pa sad tulite. trebali ste prije. al to bi značilo da ste protiv kluba, i to splitskog, ej, nejde to samo tako dolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije