Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatvorene 14. sportske igre mladih

Kerim i Duvnjak proglašeni su ambasadorima Igara mladih

\'10.09.2010., hotel Le Meridien Lav, Split - Predstavljeni novi ambasadori Igara mladih na dan zatvaranja 14. igara. Novi ambasadori Srdjan Kerim i Vedran Duvnjak sa Zdravkom Maricem.  Photo: Ivo Cag
Ivo Cagalj/PIXSELL
10.09.2010.
u 18:49

- Ove godine na Igrama je sudjelovalo 51.350 djece u dobi od 7 do 18 godina - kaže predsjednik OO Zdravko Marić.

U Splitu su velikim feštom svečano zatvorene 14. Bistra sportske igre mladih koje su se proteklih mjeseci odvijale pod pokroviteljstvom predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor.

Prepoznatljivost titule

Uoči zatvaranja, u hotelu Le Meridien, ambasadorima Igara proglašeni su Srgjan Kerim, bivši predsjednik Opće skupštine Ujedinjenih naroda, i Vedran Duvnjak, predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju.

– Titula ambasadora Sportskih igara mladih postala je prepoznatljiva, hvala gospodi Kerimu i Duvnjaku koji su nam puno pomogli – kazao je predsjednik Organizacijskog odbora Igara Zdravko Marić.

Istaknuo je kako su Sportske igre mladih ove godine prvi put premašile brojku od 50 tisuća djece. Njih 51.350, u dobi od 7 do 18 godina, natjecalo su u deset sportova, a najboljih 2300 sudjelovalo je na finalnom natjecanju u Splitu.

– Naši su ciljevi u budućnosti da Igre dođu na razinu regije, kasnije i Europe, pa i šire. Već radimo na tome – kazao je Marić.

Svi na otoke

Javnosti se obratio i gradonačelnik Hvara Pjerino Bebić. Na Hvaru su Igre otvorene, ponovno će biti otvorene i 2013. godine.

– Igre su prvi put došle na otoke, neka tako bude i ubuduće – rekao je Bebić.

Duvnjak je počašćen titulom ambasadora Igara.

– Ove igre zbližavaju svu djecu Hrvatske, sretan sam što sam mogao pomoći organizaciji iza koje stoji 50 tisuća djece – rekao je Duvnjak.

A Kerim je istaknuo:

– Igre su nešto što u globalizaciji svijeta može pridonijeti još kvalitetnijem življenju. Još u vrijeme svog predsjedanja Općom skupštinom UN-a stavio sam djecu u prioritete.

Svi govornici izrekli su ono najvažnije:

– Hvala djeci, ona su bit Igara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije