Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za EP: BiH - Portugal 0:0

Igrači BiH zaustavili Ronalda, Ibišević promašio zicer

'Cristiano Ronaldo (L) of Portugal is challenged by Adnan Zahirovic of Bosnia during their Euro 2012 play-off first leg qualifying soccer match in the town of Zenica November 11, 2011.       REUTERS/N
'NIKOLA SOLIC'
11.11.2011.
u 22:17

BiH i Portugal odigrali su 0:0 u prvoj utakmici odigranoj u Zenici. U prvom poluvremenu reprezentativci BiH nisu uspjeli napraviti niti jednu ozbiljniju priliku

Najbolju šansu gosti su imali u 9. minuti nakon sjajno uigrane akcije Nanija i Postige, koji je povratnu loptu sjajno dodao Coentrau, no njegov je volej s 18 metara Asmir Begović sjajno obranio.

U 20. minuti uslijedio je i prvi ozbiljniji napad domaćih nogometaša. Salihović je s lijeve strane pokušao uposliti Džeku u šesnaestercu gostiju, ali je u prvom poluvremenu sjajni Ferreira dobro reagirao. U 26. minuti Ronaldo je pokušao nadmudriti obranu domaćina. Snažno je šutirao nisko, ali Adnan Zahirović je uklizao i blokirao udarac.

Na početku drugog poluvremena, točnije u 51. minuti, nakon dodavanja Nanija Ronaldo se našao sam pred Begovićem, ali njegov šut je završio daleko od gola. Tome je pridonio i loš travnjak na Bilinom polju jer je lopta upravo u trenutku šuta Ronalda krivo odskočila. BiH je prvi put u drugom dijelu zaprijetila gostima tek u 72. minuti. Akciju je započeo Maletić, loptu dodao do Džeke, čiji šut s 25 metara završava iznad gola gostiju.

Najbolju šansu je BiH imala u 74. minuti. Nakon centaršuta s lijeve strane, lopta je došla do Ibiševića koji se sam našao sam pred golom gostiju, ali nakon užasnog udarca lopta je završila pokraj vrata. U 81. minuti Ibišević je možda promašio odlazak BiH na Euro. Nakon sjajnog dodavanja, sam se našao pred vratarom Patriciom, ali snažan šut je otišao iznad gola gostiju i propala je najbolja šansa na utakmici.

Ključne riječi

Komentara 16

ZO
Zonasumraka39
23:13 11.11.2011.

Startrack Razlika je u tome što u Sarajevu nikad ne igraju dobro i BiH tamo uvijek gubi, u Zenici je bolja i publika

LI
lipovcanin
23:14 11.11.2011.

...pa ce mo onda mi festati kad ih Portugal izbaci! Svi na ulice kao sto su oni festali u Sarajevu kad su nas turci pobjedili!!!

ST
Startrack
22:58 11.11.2011.

Gledao sam skupa 7-8 minuta. Pa ono je sramota na onakvom terenu igrat, i na onakvom stadionu. A imaju Kosevo koji je pristojan stadion. Sta je ono. Al nakantat ce ih portugal 5 razlike u uzvratu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije