Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER DINAMA

Hoće li Zoran Mamić 'pobjeći' u Emirate zbog sudskih procesa? Doznali smo što će se događati

Zoran Mamić
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/8
08.12.2020.
u 07:00

Mnogo je onih koji drže da bi Zoran Mamić mogao “pobjeći” u Emirate zbog sudskih procesa.

Iz Ujedinjenih Arapskih Emirata stigla je bomba. Doduše, samo medijska, ali tamošnji mediji tvrde da će Zoran Mamić biti izbornik Emirata, da je sve dogovoreno i da će trenutačni trener i sportski direktor Dinama uskoro raskinuti ugovor s plavima i postati njihov izbornik. Čak navode da je riječ o dvogodišnjem ugovoru za koji bi Mamić zaradio 4,5 milijuna eura. I tvrde da bi Mamić trebao s Dinamom raskinuti radni odnos kad nastupi zimska stanka, dakle za desetak dana.

Bolje u zatvor nego u bijeg

No, trenutačno je malo teže u to povjerovati iako ga Emiraćani silno žele. Jer, Mamić je ondje ostavio dubok trag u klupskom nogometu. Nakon tri godine bez naslova prvaka, vratio je taj trofej u Al Ain i igrao s tim klubom u finalu Svjetskoga klupskog prvenstva protiv madridskog Reala. Teško je zbog više razloga očekivati da će se Mamić odlučiti krenuti na novi put u UAE.

Naime, s Dinamom je uvjerljivo osvojio prvo mjesto u skupini Europske lige i želi s plavima što dalje dogurati na proljeće u Europi. U Dinamu nam to tvrdi dobro upućeni izvor.

– Za Mamića su stalno zainteresirane neke reprezentacije, prvenstveno zbog njegovih rezultata s Al Ainom i činjenice da glavni igrači emiratske reprezentacije prvo njega žele za izbornika, ali informacije iz njihovih medija nisu točne, pregovori nisu u tijeku i Mamić je usredotočen na posao u Dinamu.

I izvori bliski Mamiću tvrde nam isto, da trener Dinama ne namjerava otići, da je potpuno usredotočen na Dinamo. Doduše, ne znamo kako će razmišljati kad Dinamo na proljeće ispadne iz Europe, a Emiraćani su navodno spremni čekati hrvatskog stručnjaka dok god se ne odluči na dolazak u njihovu reprezentaciju.

Mnogo je onih koji drže da bi Zoran Mamić mogao “pobjeći” u Emirate zbog sudskih procesa. Naime, potkraj siječnja odlučivat će se o pravomoćnosti njegove presude, a nepravomoćno je osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zato što je, navodno, oštetio Dinamo za 116, a Hrvatsku za 12 milijuna kuna. Postane li presuda pravomoćna, morat će na odsluženje kazne. A to bi mogao izbjeći, poput svoga brata Zdravka koji je otišao u BiH, odlaskom u Emirate jer s tom zemljom Hrvatska nema sporazum o izručenju. No, odlazak zbog toga ne čini se nimalo logičnim. Prvo, da i postane izbornik Emirata, kako bi vodio reprezentaciju na putovanja u zemlje s kojima Hrvatska ima sporazum o izručenju? Da ode u neku od tih zemalja, suočio bi se s mogućnosti da bude uhićen i izručen Hrvatskoj na izdržavanje kazne. Nadalje, zacijelo ni Emirati ne bi htjeli izbornika koji ne smije putovati sa svojom reprezentacijom.

K tome, za Zorana bi bijeg od hrvatskog pravosuđa bio krivi potez. Tek mu je 49 godina i ne vjerujemo da bi se odlučio život provesti u nekoj zemlji daleko od svega. Prije bi otišao na izdržavanje kazne, nakon dvije i pol, tri godine mogao bi izići zbog dobrog vladanja i mirno dalje ovdje živjeti. Naravno, ako ga ne zakvači i druga optužnica i druga kazna, a taj proces još traje i kraj mu se još i ne nazire.

Zbog svega toga, objektivno je očekivati da će Zoran Mamić i dalje biti u Dinamu te pokušati s njim postići nove velike europske rezultate. A kako će razmišljati postane li prva presuda pravomoćna, zna samo on, kao što zapravo samo on zna postoje li uopće nekakvi pregovori s nogometnim čelnicima u Emiratima.

O pravomoćnosti u siječnju

To bi sigurno bio sjajan posao, bogato plaćen, a Zoki je u obitelji Mamić, nakon svih blokada zbog sudskih procesa, jedini koji zarađuje ozbiljan novac. Kako će se sve razvijati teško je predvidjeti, više bi se moglo znati bude li 27. ili 28. siječnja donesena odluka o sadašnjoj presudi Zoranu Mamiću, hoće li ta presuda postati pravomoćna ili će se sve vratiti na “početni položaj” i potom ponovno trajati godinama.

Zasad Mamić ipak razmišlja o četvrtku i CSKA i bavi se posljednjom utakmicom u skupini Europske lige te velikim derbijem s Rijekom na Rujevici. Iako mu zasigurno nije baš ni lako raditi uz sva ta pravosudna opterećenja i medijske napise o mogućim raspletima, odlascima i mogućem bijegu. No, kad se odlučio vratiti iz Emirata u Dinamo znao je da će biti tako i da će se s time ovdje morati nositi. Zasad ga to, čini se, u trenerskom poslu u Dinamu nije sputalo, postigao je odlične rezultate i jasno je da bi i dalje rado ostao u plavom pogonu. Ipak, ne ovisi sve samo o njemu nego i o drugima.

Ključne riječi

Komentara 60

KA
kanđija
08:24 08.12.2020.

Najveći kriminalci upravo sjede u stolicama sudaca.

RU
Rusvaj
08:08 08.12.2020.

To je političko suđenje....... Pitaj Jovanoviča

Avatar Joejordan
Joejordan
08:22 08.12.2020.

Bezi mamic,bezi mamic,cug ti bum pobegal??treba kazniti svaki kriminal pa tako i ovaj,ali ipak ovo sad nije pravo vrijeme a neko to baš namjerno radi kad Dinamo igra dobro u Europi mora se narušiti atmosfera,cijelo vrijeme im je tu bio i ništa nisu uradili ali kad je Dinamo počeo da nije rezultate netko se prisjetio da treba nanijeti nemir u klubu,opet kažem da treba kriminalce kazniti a bilo je i prije vremena za to a ne baš sada,ovo je prozirno toliko..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije