Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slovenija pobijedila Hrvatsku

Hezonjina partija karijere u nacionalnoj vrsti, Dončićevih 17 asistencija

Igor Kralj/PIXSELL
18.06.2021.
u 22:56

Odličnu utakmicu odigrao je povratnik u hrvatsku reprezentaciju Mario Hezonja koji je s 37 koševa i 10 skokova bio najbolji igrač utakmice. Kapetan Hrvatske Roko Ukić ubacio je 23 poena, a Miro Bilan 10.

I u drugoj pripremnoj utakmici Hrvatska je izgubila od Slovenije s time što ćemo ovaj ljubljanski poraz (88:97) lakše provariti od onog riječkog. Naime, u tih riječkih 80:94 vidjeli smo malo toga ohrabrujućeg za razliku od ovih ljubljanskih 88:97 gdje smo vidjeli barem dobrih napadačkih dionica, razdoblja kada je lopta dobro kružila i kada su vanjski šutevi ulazili kao, primjerice, u prvom poluvremenu (osam trica).

Da, i vidjeli smo najbolju partiju Marija Hezonje u dresu nacionalne vrste (37 koševa, 10 skokova, 3 asista), vrlo solidnu partiju kapetana Roka Ukića (23 koša, 5 asista) i to je uglavnom to. Dvoznamenkast je bio i centar Miro Bilan (10 koševa) no on je u obrani imao velikih problema s naturaliziranim Amerikancem Mikeom Tobeyem (26 koševa, 11 skokova). A dotični je gospodin čak šest puta zakucao iza leđa naših centara, zabijavši takozvani "alley-oop" na "centaršute" Luke Dončića.

A taj košarkaški čarobnjak nije se istaknuo po postignutim koševima (10 koševa uz šut iz igre 5-16) ali jest asistencijama, a imao ih je čak 17. Za poroznu hrvatsku obranu i ovom prilikom veliki je problem bio slovenski branič-šuter Prepelič koji je ubacio šest trica odnosno 31 koš.

No, vratimo se mi Hezonji koji je pokazao da bi mogao biti veliko pojačanje, a posebice je neugodan kada igra na poziciji četvorke jer je u pravilu brži od svojih čuvara. Poput Hezonje, četiri trice zabio je i kapetan Ukić koji će u kreativnom dijelu morati imati još barem jednog suradnika, a ovom prilikom ih u ostalim razigravačima nije imao.

A zahvaljujući prvenstveno Dončiću, Slovenci su bili puno kreativniji o čemu govori i deset asistencija više. Doduše, ne može se reći da naši nisu imali dovoljno otvorenih šuteva no problem je u tome što ih naši vanjski igrači, osim Ukića i Hezonje, nisu uspijevali pogoditi.

S obzirom da je i ovom prilikom morao igrati na mjestu centra, kao alternacija Bilanu, Šamanić opet nije došao do izražaja no s nedjeljnimpriključenjem reprezentaciji Ante Žižića ovo će atletsko krilo dobiti priliku na njegovoj prirodnoj poziciji (četvorka) pa se nadamo da će i on proigrati.

- Gledatelji su vidjeli napadački raskošnu utakmicu s obje strane. Mi smo odigrali boje nego u Rijeci, lopta nam je dobro išla a imali smo i raspoložene Hezonju i Ukića koji su davali ton našem apadu. No, nismo uspjeli izdržati ritam sa skraćenom rotacijom što govori da fizički još nismo na traženoj razini, a ja sam baš htio vidjeti kakve će odluke igrači donositi kad su umorni - kazao je hrvatski izbornik Veljko Mršić i potom se našalio:

- Mi smo uspjeli što nikome nije u NBA ligi a to je zadržati Dončića na 10 koševa u čemu nam je i sam pomogao. Doduše, asistencije mu nismo uspjeli smanjti.

I Hrvatski kapetan Ukić vidio je pomak u odnosu na prethodnu utakmicu protiv istog rivala koji u Rijeci u svom sastavu nije imao Dončića i Tobeyja:

- Odigramo smo dosta bolje nego prije dva dana i možemo s te strane biti zadovoljni, barem napadački. No, ako želimo pobjeđivati, morat ćemo igrati bolju obranu. Igrali smo protiv jednog od najboljih igrača na svijetu i vidjelo se koliko Dončić razigra sve oko sebe čak i kada nije u savršenoj formi. Inače, nama u reketu fali mase što ćemo dobiti s dolaskom Žižića - zaključio je Ukić.

Ključne riječi

Komentara 2

LI
linkser2
07:13 19.06.2021.

Nikada ga nebi zvao nazad!!! Sebičnjak obični, sa njim nema rezultata, njegova statistika je samo njemu dobra... nema tu sreće

DH
dalibor.hren
06:24 19.06.2021.

Bolje izgubiti sa 30 razlike nego zvati Hezonju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije