Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jadranski derbi

Hajduk nakon više od pet i pol godina pobijedio Rijeku!

Hajduk nakon više od pet i pol godina pobijedio Rijeku!
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
02.12.2017. u 20:03

Nogometaši Hajduka slavili su u 18. kolu HNL-a protiv Rijeke na Rujevici i napokon došli do pobjede u Jadranskom derbiju. Bila je to jedna vrlo dobra utakmica puna zanimljivih poteza, a gosti su iskoristili svoje prigode i došli do slavlja.

Počelo je prilično burno, u prvih 11 minuta vidjeli smo dva pogotka. Prvo je poveo Hajduk i to u trećoj minuti. Bašić je iskoristio loše ispucavanje Prskala i sjajnim lobom zatresao mrežu. 

Letica obranio jedanaesterac

Slavlje gostiju nije dugio trajalo jer je već osam minuta kasnije na semaforu pisalo 1:1. Gorgon se poigrao s Tudorom i ubacio, Kvržić spustio za Bradarića koji zabija za 1:1. Bivši igrač Hajduka nije slavio gol iz poštovanja...

Do odmora obje su momčadi imali još nekoliko pokušaja, ali rezultat se nije mijenjao.

Rijeka na Rujevici dočekala Hajduk
1/10

Nakon pet minuta nastavka Hajduk je opet bio u vodstvu! Erceg je primio loptu na korner-liniji, prevario Župarića, a nakon toga zabio 'kroz' Prskala i razveselio Torcidu.

Rijeka je i onda mogla brzo izjednačiti, ali Letica, koji je na golu bio umjesto ozlijeđenog Stipice, mu je obranio sjajnu priliku. Novi okršaj njih su dvojica imala u 79. minuti, a i tada je Letica bio uspješniji, obranio je jedanaesterac!

Srušena tradicija

I tako je Hajduk pod vodstvom Kopića nastavio s dobrim rezultatima. Nakon slavlja u Osijeku u Kupu, večeras je napokon pala i Rijeka. Dvije tisuće osamdeset i dva dana prošla su od posljednje pobjede Hajduka nad Rijekom. Gotovo šest godina, već 20 susreta momčad s Poljuda nije slavila u Jadranskom derbiju. Još od 21. ožujka 2012. godine i 3:0 slavlja na Kantridi koje je potpisao Krasimir Balakov. A od tih 20 susreta Hajduk je u samo sedam susreta remizirao, uz čak 13 poraza (ukupna gol razlika 16:39). Dakle, Hajduk je osvojio samo sedam od mogućih 60 bodova, odnosno 11,66 posto. A u zadnjih osam susreta s Rijekom splitski sastav uhvatio je tek jedan bod od moguća 24!

Večeras se, eto, i to promijenilo.

Dinamo je vodeći na ljestvici s 41 bodom, ali i utakmicom manje od prvih pratitelja. Hajduk i Osijek imaju po 32, a Rijeka 29.


 

Komentara 12

Avatar southman
southman
19:58 02.12.2017.

Da ovaj mali više brani imao bi Hajduk puno više bodova !!

Avatar sniper
sniper
00:25 03.12.2017.

Još se jedan put pokazalo da jedino smisla ima projekt naša dica, ove polovne na terenu nevidljive invalide koje uvažamo za novce treba zakonom izbacit iz HR nogometa

Avatar sizif
sizif
20:02 02.12.2017.

A koji je ovaj Pesic... velika neka "zvezda"? Usao pred kraj, odmoran a zalaganje velika "0". Da je Hajduk izgubio....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije