Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Bio sam zabrinut'

'Popljuvao' Grbavicu: 'Nisam igrao na lošijem terenu od sedme godine'

Kevin de Bruyne
Foto: Reuters/Pixsell
1/12
07.10.2017.
u 20:16

Reprezentacija BiH je na Grbavici izgubila od Belgije sa 3:4 i čini se ostala bez Rusije

U kvalifikacijskoj utakmici za SP reprezentacija BiH je na Grbavici izgubila od Belgije sa 3:4 i čini se ostala bez Rusije.

Belgijski reprezentativac Kevin De Bruyne bio je izuzetno nezadovoljan zbog lošeg terena.

- Bio sam zabrinut da ću se ozlijediti, ali dobro je prošlo. Neprihvatljivo je igrati utakmicu na tako lošem terenu i Fifa tu mora nešto učiniti. Posljednji put sam igrao na ovakvom terenu kada sam imao sedam godina - rekao je De Bruyne.

Belgijci su u sjajnoj utakmici poveli iz prve prilike. U  4. minuti Hazard je dao povratnu loptu s desne strane, na nju je natrčao Meunier i s 12-ak metara neobranjivo zabio za 1:0. BiH je uzvratila u 8. minuti preko Medunjanina koji je pucao sa  sedam metara desno iskosa, no išlo je to ravno u Courtoisa.

U 24. minuti s ruba šesnaesterca snažno je potegao opet Medunjanin čiji udarac je prohujao malo iznad gola. Treća je bila sreća za Medunjanina. Igrala se 30. minuti kada je Džeko uputio oštru loptu s lijeve strane, koja je dirala Vermaelana, promijenila malo smjer pa prošla i kroz Courtoisa, da bi ju na drugoj stativi nečuvan dočekao Medunjanin koji nije imao težak zadatak za 1:1.

Do potpuno preokreta BiH je stigla u 39. minuti kada je nakon jedne duge lopte loša reagirala obrana gostiju, točnije Vertonghen kojeg je lopta preskočila. Uzeo ju je Višća, sjurio se prema golu i neobranjivo zabio za 2:1.

No, već u sljedećem napadu Belgija je mogla do izjednačenja međutim s dvije fantastične obrane udaraca iz blizine Batshuayiju i Vermaelenu istaknuo je Begović. U 45. minuti vratar domaće reprezentacije zamalo je zabio autogol. Hazard je pucao iskosa s lijeve strane, a od Begovića se lopta zamalo odbila u gol, no vratnica je bila njegov saveznik.

U 50. minuti s ruba šesnaesterca pucao je Alderweireld, no s crte to čisti Vranješ. BiH je odgovorila u 57. minuti preko Medunjanina koji nakon ubacivanja Lulića s lijeve strane puca iz prve iskosa s desne strane, međutim pokraj gola. Samo dvije minute kasnije gosti su izjednačili.

Carrasco je pucao sa 16 metara, Begović je uspio samo kratko to odbiti, na nogu Batshuayija koji zabija za 2:2. Do potpunog preokreta Belgija je stigla u 69. minuti kada je iz blizine nakon udarca iz kuta loptu u mrežu pospremio Vertonghen.

Inače, Vertonghen je danas odigrao 96. utakmicu za Belgiju čime se izjednačio na vrhu vječne ljestvice s Jan Ceulemansom. Batshuayi je u 72. minuti imao priliku riješiti pitanje pobjednika kada je izašao sam pred Begovića, koji mu sjajno skida nogom.

U 79. minuti Ibišević je glavom pucao s pet metara, no pokraj gola. Samo dvije minute kasnije Džeko se sjurio prema golu Courtoisa, ali udarac s deset metara golman Belgije skreće u korner. A nakon udarca iz kuta BiH je stigla do novog izjednačenja kada je  iz drugog plana ušao Đumić i zabio za 3:3. No, samo dvije minute kasnije Carrasco je ponovno sam pred Begovićem, a ovog puta nije propustio iskoristiti priliku za 4:3.

Loša vijest za Belgijce, ali i trenera Manchester Uniteda Josea Mourinha je ozljeda Fellainija koji je u 29. minuti izašao iz igre, a umjesto njega ušao je Dendoncker. 

U drugoj utakmici te skupine Estonija je sa 6:0 slavila kod Gibraltara uz hat-trick Tamma, te po jedan gol Lutsa, Kaita i Zenjova.

Poredak: Belgija 25, BiH 14, Grčka (-1) 13 , Estonija 11, Cipar (-1) 10 , Gibraltar 0

Švedska je s 8:0 ispratila Luksemburg te privremeno preuzela prvo mjesto u skupini A. Berg je zabio četiri, Granqvist dva, a Lustig i Toivonen po jedan.

Poredak: Švedska 19, Francuska (-1) 17, Nizozemska (-1) 13, Bugarska (-1) 12, Bjelorusija (-1) 5, Luksemburg 5.

U jedinoj utakmici skupine B Ovčji Otoci i Letonija su igrali 0:0.

Poredak: Švicarska (-1) 24, Portugal (-1) 21, Mađarska (-1) 10, Ovčji Otoci 9, Letonija 4, Andora (-1) 4.

Komentara 25

PR
prajdali100
22:05 07.10.2017.

Je li mali nešto slagao ?

DU
Deleted user
21:55 07.10.2017.

Grbavica bila Ravnica ali je ipak Grbavica. A sto ne mogu ove europljance, kod njih sve idealno a glave medju nogama.

NA
nasunis
08:42 08.10.2017.

Pa kad imaju 60 ministara, i 1000 saborskih zastupnika, pa nemaju pare. A i svi gradjevinarci po hr, de i tako nema ko da popravi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije