Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'IZVRŠITE OBEĆANJE'

Dinamo se obratio gradonačelniku Bandiću: 'Zašto ne možemo igrati u Domu sportova?'

Futsal Dinamo
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/13
01.03.2016.
u 11:33

'Kao i više puta u protekle dvije sezone, obećano nam je da će ovog proljeća većina utakmica našeg kluba biti igrana u dvorani 2 Doma sportova. Međutim, naišli smo na očito nepremostivi problem.'

Futsal Dinamo natječe se u Prvoj HMNL, trenutačno su na trećem mjestu s osam pobjeda i 25 bodova. Ispred njih su samo dva najjača kluba - Nacional sa svih 13 pobjeda i Split Tommy s njih 12. Svejedno, iako tako visokopozicionirani u ligi, nemaju dvoranu u kojoj bi mogli igrati domaće utakmice.

Više puta im se obećavalo rješavanje tog problema, ali svaki su put izigrani. Zbog toga svaka domaća utakmica jest istinski izazov, a i izaziva nepotreban stres.

"Ovim se putem obraćamo vama gospodine Bandić, ali i članovima MNK Futsal Dinamo te javnosti kako bismo progovorili o problemu s dobivanjem dvorane za natjecateljske nastupe kluba. Kao i više puta u protekle dvije sezone, obećano nam je da će ovog proljeća većina utakmica našeg kluba biti igrane u dvorani 2 Doma sportova. Međutim, naišli smo na očito nepremostivi problem s nadležnim gradskim institucijama te Zagrebačkim nogometnim savezom pod vodstvom gospodina Vrbanovića i gospodina Šparaveca", stoji u otvorenom pismu Futsal Dinama gradonačelniku Milanu Bandiću, a potom se nastavlja:

"Za početak bismo zamolili da nas primite na sastanak na kojem ćemo vas pobliže upoznati s problemima na koje smo naišli, a koji ugrožavaju funkcioniranje našeg sportskog kolektiva."

Dosad su igrali na Šalati, Sutinskim Vrelima, u Domu sportova, Draženovom domu, na Velesajmu, Martinovki... i kao kap koja je prelila čašu – u Karlovcu.

"Napominjemo kako smo jedan od rijetkih sportskih klubova koji termine plaćaju po punoj komercijalnoj cijeni. Navedeno nam je do sada bilo omogućeno samo ponekad, ali sada smo očito naišli na nepremostivi zid. Utakmice nam je nadležna ustanova Grada koja upravlja dvoranom otkazala bez obzira na našu fleksibilnost oko termina. Kada smo u dogovoru s drugim sportašima koji koriste dvoranu dobili termin, opet bi se našli drugi 'razlozi' kojima smo onemogućeni", kažu u Dinamu i objašnjavaju zašto to nema smisla:

"Klub smo koji u domaćim ligama od svih u Zagrebu prodaje najviše ulaznica i ima izuzetno mnogo gledatelja. Utakmice kojima je naš klub i ove i prošle sezone predstavljen na Šalati posjećivalo je više tisuća ljudi, a atmosferi i našem klubu dive se i izvan granica Hrvatske. Futsal Dinamo je klub koji je u prvoj sezoni djelovanja dospio iz druge u prvu ligu, a sadašnja treća pozicija na tablici garantira nam play off. Veća dvorana i glasna podrška naših brojnih i vjernih navijača potrebni su nam kako bismo taj uspjeh lakše ostvarili."

Godišnje se u klub učlani 1500 do dvije tisuće članova. Osim prve momčadi, Futsal Dinamo 2 (U-21) prvi je u Županijskoj ligi, juniori (U-19) treći su na tablici Prve HMNL za juniore, kadeti (U-17) igraju doigravanje za prvaka u Prvoj HMNL za kadete. Djeluje i U-15, najmlađa selekcija kluba koja nema službeno natjecanje, a okuplja mnoštvo djece koja se bave futsalom. Zapošljavaju tri trenera i deset volontera s punim radnim vremenom koji rade u Futsal Dinamu i brinu se o sportašima.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

"Samo ove sezone organizirali smo i igrali brojne humanitarne utakmice ili smo prihod od utakmica darovali. Primjerice, kupili smo informatičku opremu za školu u Škabrnji. Humanitarne utakmice igrali smo na Šalati, u Vukovaru, Virovitici, Pakracu, Kutini, Našicama... Naš klub funkcionira zahvaljujući svojim gledateljima i članovima te ulaznice i prihodi od članstva čine oko 45 posto posto prihoda kluba, odnosno 352 tisuće kuna u 2015. godini. Konstantnim mijenjanjem dvorane i praznim obećanjima od Ustanove za upravljanje sportskim objektima, do sada postignuti uspjesi mogu biti ugroženi".

Zato apeliraju na gradonačelnika Bandića, smatraju da ima moć udovoljiti njihovim zahtjevima.

"Dosta nam je da zbog nerazumijevanja gradskih i nogometnih struktura finale regionalnog kupa, primjerice, moramo igrati u Karlovcu. Tamo smo izuzetno lijepo primljeni, ali mi smo ipak gradski klub grada Zagreba, ovdje živi većina naših igrača, navijača i članova. Mi smo klub koji uredno podmiruje sve svoje obveze i ne troši tuđa sredstva i samo tražimo zeleno svijetlo da možemo sjajan futsal prezentirati u adekvatnoj dvorani.

"Neki su drugi klubovi zbog maćehinskog odnosa institucija prema njima prisiljeni šutjeti da ne bi izgubili i ono malo što imaju, ali mi to ne moramo i sigurno nećemo. Ne želimo biti nikome na grbači, ali nećemo odustati od dvorane na koju imamo pravo i čiji najam želimo pošteno platiti."

>> Futsal Dinamo pobijedio Osijek, Split Murteru dao deset komada

Komentara 11

Avatar Idler 3
Idler 3
13:07 01.03.2016.

Dečki dragi tko još sluša Obećankova obećanja....dajte-najte >;-))

PA
pappmisi
20:06 01.03.2016.

Pa viste Neprijatelji Dinama, zasto nosite to ime . Samo je jedan Dinamo Sa Zdravkom Mamicem na celu.Pozdrav iz Madjarske

TO
Toma2
12:40 01.03.2016.

Ovo objašnjava zašto je Bandiću narastao nos!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije