Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tour de France

Francuz Barguil pobijedio na Dan pada Bastille

Foto: Press Association/Pixsell
14.07.2017.
u 23:30

Kristijan Đurasek osvojio je 38. mjesto u 13. etapi zaostavši za pobjednikom 7:59 minuta, dok je Robert Kišerlovski bio 60.

Warren Barguil (Sunweb) postao je prvi domaći pobjednik u posljednjih 12 godina na francuski nacionalni praznik, Dan pada Bastille, osvojivši 13. etapu Tour de Francea, koja je u petak vožena od Saint-Gironsa do Foixa u dužini od 101 kilometra, a Talijan Fabio Aru (Astana) zadržao je minimalnu prednost u ukupnom redoslijedu i žutu majicu vodećeg biciklista.

Za 25-godišnjeg Barguila ovo je bila prva etapna pobjeda na najvećoj svjetskoj utrci, čime je na neki način zadovoljena pravda, nakon što su ga centimetri dijelili od trijumfa u devetoj etapi koju je izgubio u završnom sprintu od Kolumbijca Rigoberta Urana (Cannondale-Drapac).

Najbolji penjač ovogodišnjeg Tour de Francea u 13. etapi nije ponovio pogrešku te je u završnom sprintu nadmašio Kolumbijca Naira Quintanu (Movistar) te Španjolce Alberta Contadora (Trek-Segafredo) i Mikela Landu (Sky).

Fabio Aru (Astana) zadržao je žutu majicu došavši na cilj sa zaostatkom od 1:48 minute za pobjednikom, ali u skupini zajedno s Chrisom Froomeom (Sky), Romainom Bardetom (AG2R) i Rigobertom Uranom pa su razmaci među vodećom četvoricom ostali isti.

Kristijan Đurasek (UAE Team Emirates) osvojio je 38. mjesto u 13. etapi zaostavši za pobjednikom 7:59 minuta, dok je Robert Kišerlovski bio 60. sa zaostatkom od 14:20 minuta. U ukupnom redoslijedu Kišerlovski je 45., a Đurasek zauzima 68. mjesto.

U subotu je na rasporedu 14. etapa od Blagnaca do Rodeza, dužine 181.5 km, na kojoj su samo dva uspona treće kategorije pa će u prvi plan ponovno doći sprinteri.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije