Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FARSKI OTOCI ODUŠEVILI

Dogodila se najveća senzacija u povijesti rukometa. 10 posto države svjedočilo je svjetskom čudu

Faroe Islands - Norway
Soeren Stache/DPA
Autori: Hina, Stjepan Meleš
13.01.2024.
u 22:44

Rukometna reprezentacija Farskih otoka prvi put u povijesti igra na Euru. Nije to službeno čak ni država, već autonomna pokrajina na području Danske.

Reprezentacija Slovenije iz skupine D, Švedska i Nizozemska iz skupine E te Danska i Portugal iz skupine F osigurali su nakon dva kola nastup u drugom krugu Europskog prvenstva u Njemačkoj.

Spomenutim reprezentacijama se trebala pridružiti i Norveška, ali su bivši dvostruki svjetski doprvaci uspjeli ispustiti tri gola prednosti protiv Farskih Otoka u posljednjih 100 sekundi utakmice koja je završila neodlučenim ishodom 26-26. Tako su rukometaši Farskih Otoka došli do svog prvog boda na Euru i ostali u igri za plasman u drugi krug.

GALERIJA Hrvatska uništila Španjolce na startu Eura

Faroe Islands - Norway
1/12

Norvežani i dalje mogu biti prvi u skupini pobijede li u zadnjem kolu reprezentaciju Slovenije. No, Norveška može završiti i kao treća te ostati bez drugog kruga, ako izgubi od Slovenije, a reprezentacija Farskih Otoka protiv već otpisane Poljske ostvari uvjerljivu pobjedu i nadmaši Norvežane u ukupnoj gol-razlici.

U skupinama E i F će obračuni dviju najbolje plasiranih reprezentacija nakon dva kola odlučivati o tome s koliko će bodova započeti natjecanje u drugom krugu.  Rukometna reprezentacija Farskih otoka prvi put u povijesti igra na Euru. Nije to službeno čak ni država, već autonomna pokrajina na području Danske.

VEZANI ČLANCI:

Ima samo 50 tisuća stanovnika, a prema dostupnim informacijama, desetina stanovništva je stigla u Njemačku pogledati rukometno prvenstvo.

Komentara 4

ST
Stručnjak
16:40 15.01.2024.

Ma ovo i onaj remi Francuske i Švicarske, to je sve namještaljka za kladionice.

SS
sokac sa drave
14:58 14.01.2024.

Kada dodje stani pani onda dolazi ono sto smo gledali jako puno puta.Igra njemacka i dodju im suditi danci.Slijedecu utakmicu dancima dodju suditi njemci.

Avatar southman
southman
09:15 14.01.2024.

Zar nisu ti Norvežani isored nas po kladipnicama za osvajanje naslova ... 🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije