Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOSIP MIŠIĆ

Dinamov as igra sve bolje: Odlaskom Majera i Jakića sve mi se otvorilo!

14.10.2021.
u 10:46

– Osjećam da mi još malo nedostaje, nekih 10 posto, da bih bio na toj razini na kojoj sam bio u PAOK-u.

Dinamo je napravio odličan posao kad je odlučio dovesti Josipa Mišića. Željeli su ga plavi u više navrata, no nikad se nije realiziralo, a onda je ovog pouzdanog veznjaka napala bolest, i to dok je igrao svoj najbolji nogomet u Grčkoj. Morao je na operaciju testisa. PAOK ga nije otkupio pa ga je Dinamo doveo iz portugalskog Sportinga najprije na posudbu, a onda ga otkupio za dva milijuna eura.

Godina je dana od vašeg dolaska u Dinamo, kako biste je opisali?

– Jako lijepa godina, čak nisam ni znao da je prošla već godina dana. A kad nešto brzo prođe, znači da je bilo lijepo – kaže nam Josip Mišić.

Još nisam na razini iz PAOK-a

Bili ste prvo na posudbi, kada ste stekli dojam da će vas Dinamo otkupiti od Sportinga?

– Od samog početka razgovarali smo o tome, a tih prvih sedam mjeseci posudbe bili su period za moju prilagodbu. Znate da nisam odmah ni bio spreman za početak igranja, čekalo se da se vratim na teren.

Iako vam je tek 27 godina, isprobali ste puno klubova i liga. Je li vam najbolje bilo na posudbi u PAOK-u s obzirom na to da ste izabrani za najboljeg igrača?

– Može se reći da mi je u PAOK-u bilo stvarno lijepo, tamo sam igrao svoj najbolji nogomet, ali i sve ostalo bilo je super, tamo se nogomet puno jače prati, puno je navijača.

Koliko ste sad blizu toj formi iz Grčke?

– Osjećam da mi još malo nedostaje, nekih 10 posto, da bih bio na toj razini na kojoj sam bio u PAOK-u.

Bili ste najbolji igrač PAOK-a, no nisu vas otkupili od Sportinga. Je li razlog za to bila bolest koja vas je pogodila ili visina odštete?

– Mislim da se to dogodilo zbog bolesti, ne bih rekao da je zbog visine odštete, čak mislim da bi PAOK platio i puno više s obzirom na to kako sam igrao.

16.9.2021., Stadion Maksimir - UEFA Europa liga, skupina H, 1. kolo: GNK Dinamo Zagreb - FC West Ham United. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Kako je sada sa zdravljem, morate li često na kontrole?

– Nemam više nikakvih problema, na kontrole idem svakih šest mjeseci, tako da mi ni to ne predstavlja nekakav problem.

Jeste li očekivali da ćete u Dinamu igrati tako puno, sad ste stalno u momčadi, ove sezone imate već 17 utakmica?

– A svaki igrač želi i nada se da će igrati, da će dobiti priliku. A meni se sad dodatno sve otvorilo odlaskom Lovre Majera i Kristijana Jakića.

Vaša tri kluba, današnji Dinamo te bivši Rijeka i Osijek, u velikoj su borbi za naslov prvaka, kako je igrati protiv Osječana i Riječana, nosi li to poseban osjećaj?

– Prije takvih utakmica osjetiš nešto u želucu, ali kad izađeš na teren, kad počne utakmica, ideš po tri boda, nema nekakvog posebnog respekta, tada sve ono što je prije bilo postaje nevažno.

Tko je najveći konkurent Dinamu u ligi?.

– Gledajući ovo dosad, rekao bih da je to Rijeka. Igraju najljepši nogomet. Doduše, primaju malo previše golova, ali kad uvijek zabiju jedan više, onda im to nije problem.

Pred Dinamom je veliki derbi baš s Rijekom na Rujevici, volite li igrati tamo iako ste sad na suprotnoj strani?

– Dok sam igrao za Rijeku, tamo bi je bilo odlično, imali smo super rezultate i sjajnu atmosferu na tribinama. A sad kad sam tamo igrao s Dinamom, sve je bilo drukčije, tada se igralo bez gledatelja zbog korone.

U Maksimiru je ove sezone s Rijekom bilo 3:3 u ludoj utakmici, bi li vas i sada zadovoljio takav rezultat ili ćemo nakon subote gledati Dinamo na prvome mjestu?

– Nadam se da ćemo sada pobijediti. A ta utakmica s 3:3 bila je baš čudna, pa mi smo im poklonili ta tri pogotka, a igrali smo jako dobro. No sad idemo po pobjedu.

Koji je najljepši pogodak koji ste postigli, gdje bi tu bio ovaj protiv Dragovoljca iz jedanaesterca?

– Prije Dinama bilo ih je dosta, u Dinamu su pogoci Gorici u kupu i ovaj Hrvatskom dragovoljcu. Neka bude najljepši taj Dragovoljcu, ipak je iz slobodnog udarca.

Kako to da ste vi pucali?

– Ima nas puno u Dinamu koji jako dobro pucamo, na treninzima puno lopti leti u “rašlje”. Protiv Dragovoljca prvi je slobodnjak pucao Oršić i nije pogodio, onda je došao red na mene.

Ključno je dobiti u Beču

Kako je bilo vratiti se na nogometne početke, na prijateljsku utakmicu s niželigašem u Nedeljancu po kiši, blatnjavom terenu?

Haha, puno sam ja utakmica odigrao po takvom vremenu i na takvim terenima tako da mi nije bio problem igrati. Lijepo je što je po takvom vremenu došlo jako puno ljudi.

Kakav je vaš dojam o početku Dinamove skupine u Europskoj ligi?

– Skupina je prolazna, sve su to kvalitetne momčadi i morat ćemo se pomučiti protiv svih. Imamo tri boda iz dvije utakmice i mislim da smo na dobrom putu.

Jesu li sad utakmice s Rapidom ključne za prolaz?

– Napravili smo dobar posao pobjedom u gostima nad Genkom, sad je ključno dobiti u Beču, s ta tri boda protiv Rapida napravili bismo važan korak jer nam potom slijede dvije domaće utakmice s Rapidom i Genkom i tu imamo veliku priliku – zaključio je Josip Mišić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije