Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Senijad Ibričić

'Da me Ćiro gura, igrao bih na svojoj poziciji'

Senijad Ibričić
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
16.11.2009.
u 18:51

Odavno se zna da mi je san igranje u Bundesligi, ali ne bih imao ništa ni protiv Engleske. U svakom slučaju, godi mi ta zainteresiranost klubova, kazao je Ibričić.

U miru Ilidže Senijad Ibričić i suigrači pokušavaju pronaći način kako u uzvratu nadoknaditi nesretnih 0:1 iz Portugala i Bosnu i Hercegovinu odvesti na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku.

Nesretne vratnice

- Vjerujemo da možemo, u prvoj utakmici pokazali smo da se možemo nositi s Portugalom. Da nam je netko prije te utakmice ponudio poraz od 1:0 svi bismo taj rezultat objeručke prihvatili. Ali, nakon što smo pogodili sve te nesretne vratnice i onako igrali, onda mi je i razumljiv djelić nezadovoljstva javnosti. No, sada je najvažnije zaboraviti tu prvu utakmicu, okrenuti se uzvratu i učiniti sve da ostvarimo senzacionalni uspjeh – govori Ibričić.

U Zenici će biti pakleno ozračje, mnogi su navijače označili kao jedan od glavnih uvjeta za trijumf nad Portugalom.

– Užitak je igrati pred takvim navijačima, teško će biti Portugalcima. Mi ćemo biti bez trojice najiskusnijih koji su požutjeli, ali najvažnije je strpljenje, ne smijemo juriti, jer bi takva igra odgovarala Portugalu. Jednostavno, ne smijemo napraviti nijednu pogrešku, moramo biti usredotočeni svih devedeset minuta. O konačnom pobjedniku odlučivat će nijanse – kaže Ibričić.

Hajdukov reprezentativac igra velike utakmice. Jedan je od najpoželjnijih igrača reprezentacije BiH, Wolfsburg ga želi, Blackburn ga je gledao uživo, brojni ga klubovi prate...

– Znam da su me neki klubovi gledali u Lisabonu, ali ni s jednim nisam pregovarao. Odavno se zna da mi je san igrati u Bundesligi, ali ne bih imao ništa ni protiv Engleske. U svakom slučaju, godi mi ta zainteresiranost klubova – rekao je Ibričić.

Znači, na zimu odlazite iz Hajduka.

– To ne ovisi o meni, već o Hajduku. Pod ugovorom sam, bit će onako kako Hajduk odluči. Ovisi kakve će biti ponude, dođe li ona koja će zadovoljiti i Hajduk i mene, možda i odem – kaže Ibričić.

O Hajduku sve ovisi

Nakon utakmice protiv Portugala, u Bosni i Hercegovini bilo je i otrovnih strelica prema vama. Kao, igrate samo zbog toga što vas Ćiro Blažević gura da se što bolje prodate, a navodno će vas prodavati Davor Šuker.

– Ma to su gluposti, uvijek ima kod nas onih koji vam žele loše. Tako i meni, sad kad sam na vrhu žele me rušiti. Ma, Ćiro me pozna, trenirao me u Zagrebu i zna koliko mogu. Da me gura, onda bi me stavio na moju poziciju, a ne potpuno desno. Pa tko bi to nekoga gurao, a igra tako važne utakmice. Da sam mu sin, a loš igrač, ne bi me postavio u momčad. A što se tiče Šukera, poznam ga tek površno. Ne znam da me prodaje, nikada o tome nismo razgovarali – zaključio je reprezentativac BiH Senijad Ibričić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije