Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČELI SUKOBI

Bugarski huligani napali hrvatske navijače i oteli im transparent!

Huligani
DPA/PIXSELL (Ilustracija)
09.10.2014.
u 22:24

No ono "pravo", kako kažu u komentarima ispod fotografije, očekuju kad se u Sofiji pojave Torcida, Armada i Bad Blue Boysi, koje iznimno poštuju.

Utakmica Bugarske i Hrvatske imala je svoju lijepu i ne tako lijepu uvertiru. Na stadionu Vasil Levski skupilo se oko 15 navijača i pjesmom su bodrili reprezentativce na treningu, ali nakon toga bili su meta tamošnjih huligana!

Ekstremna struja navijača Bugarske krije se iza naziva Ultras Bulgaria i svoje mjesto pod suncem nalaze u trenucima kad na tlu Bugarske gostuju ekipe kao Hrvatska, koje imaju vjerne navijače, ali i navijače s, recimo to tako, agresivnijom reputacijom.

Kako bi se dokazali, napadaju ih i uzimaju transparente, kao u ovom slučaju. A potom se fotografiraju i hvale na internetu svojim pothvatom. Problem je što navijači iz navijačke udruge Uvijek vjerni nisu agresivni, niti se mogu nazivati ultrasima pa ovo baš i nije neka pobjeda bugarskih huligana. Također, riječ je o navijačima iz Frankfurta, kojima je jedina želja doći u drugu zemlju, zabaviti se i bodriti reprezentaciju.

No ono "pravo", kako kažu u komentarima ispod fotografije, očekuju kad se u Sofiji pojave Torcida, Armada i Bad Blue Boysi, koje iznimno poštuju.

- Kad bismo mi bili ujedinjeni kao što su Hrvati, bili bismo mnogo jači, a ovako se više tučemo međusobno nego s drugima - napisao je jedan od članova Ultras Bulgaria.

Nije ovo ni prvi put da je došlo do sukoba jer 2005. godine kad je Hrvatska posljednji put zaigrala u Bugarskoj, navijači CSKA Sofije, potpomognuti Partizanovim Grobarima, izazvali su sukobe na i oko stadiona. Bilo je i krvavih glava s obje strane. Također, kad je 2013. godine Dinamo igrao s Ludogorecom došlo je do nereda i privedeno je tridesetak BBB.

Nadajmo se da će to biti izbjegnuto ovaj put i da je policija ipak nešto naučila na tom primjeru, ali i ovom kad su napadnuti miroljubivi članovi Uvijek vjerni iz Frankfurta.

>> Pogledajte kako je bugarska policija uhitila Boyse!

Komentara 13

Avatar franioprvi
franioprvi
23:12 09.10.2014.

Treba im uvalit 3-4 komada pa ce se smiriti.

BR
brckodc
08:38 10.10.2014.

Jesu li se bar malo opirali "Vjerni" kad su im oteli transparent.Krenuli njih 5 iz Frankfurta na izlet, naravno da će ih Bugari nalupat :-D

IS
istri
09:42 10.10.2014.

poznavajuci nase------ mozda naslov bi treba glasati :navijaci su napali huligane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije