Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
miting u glasgowu

Blanka iz Pariza ima vjetar u leđa, povratak Čičerove

Blanka Vlašić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
12.07.2014.
u 09:45

Mlada Zagrepčanka Ana Šimić sanja još jedno, treće postolje u Dijamantnoj ligi.

Umjesto u Londonu, atletski miting Dijamantne lige održat će se u Glasgowu. Naime, taj škotski grad uskoro je domaćin Igara Commonwealtha pa je miting generalna proba za atletska događanja.

Britanke nisu opasne

U skoku u vis nastupit će i Blanka Vlašić i Ana Šimić. Obje se nadmeću za ukupnu pobjedu u toj disciplini i trenutačno obje imaju po šest bodova. Isti broj bodova ima i Ruskinja Marija Kučina, no nje neće biti u Glasgowu. Nastupit će samo sedam visašica, od kojih Britanke Nisbet i Pooley nisu nikakva prijetnja. Dakle, našim predstavnicama planove mogu poremetiti Ana Čičerova (ima četiri boda i pobjedom može preuzeti vrh) koja je sa skokom od 2,01 metar vodeća u svijetu, zatim Amerikanka Inika McPherson koja je ove godine preskočila dva metra, te Poljakinja Justyna Kasprzycka (ove godine preskočila 1,99 metara).

- Pobjeda u Parizu i skok preko dva metra dobar su mi vjetar u leđa uoči Glasgowa, no ne i razlog za opuštanje. Prema startnoj listi, opet me čeka jaka konkurencija. Volim takva natjecanja, volim priliku za dobru borbu jer me to dodatno motivira i tjera da dajem još više od sebe - istaknula je Blanka Vlašić.

Leđa više ne bole

S obzirom na to da Glasgow nikad nije bio domaćin mitinga Dijamantne lige, Blanka ne zna kakva je podloga čeka.

- Nema razloga za brigu jer sam uvjerena da će sve biti na visokoj razini - istaknula je naša najbolja visašica.

Kako leđa?

- Pa, puno bolje. Zaboljela su me zbog tvrde podloge u Parizu, no to je sad pod kontrolom i treninge sam odradila bez problema - zaključila je Blanka Vlašić.

>>Sandra Perković se nije uspjela upisati u povijest Dijamantne lige

>>Blanka Vlašić i Sandra Perković pobijedile na mitingu u Parizu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije