Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
50. POBJEDA

Bjelica zadovoljan: On je veliki talent, još dugo ćemo uživati u njegovim izvedbama

Dinamo - Saburtalo
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/7
02.08.2019.
u 23:01

- Lovro se diže iz utakmice u utakmicu, njegov je talent neosporan, vjerujem da ćemo još dugo uživati u njegovim izvedbama. Nedostajao mu je ritam utakmica, bitno je da bude zdrav barem mjesec dana u komadu.

Čestitam svojoj momčadi na još jednoj važnoj pobjedi, dečki su stvarno odigrali vrlo ozbiljnu utakmicu, bili su koncentrirani od početka do kraja - naglasio je Dinamov trener Nenad Bjelica nakon prvenstvene pobjede protiv Gorice s 3:1 na Maksimiru.

– U utakmicu smo krenuli s nekoliko igrača koji ove sezone još nisu mogli igrati od početka, dakle Olmo, Moubandje, Dilaver... A, kad imate tako trojicu, četvoricu igrača koji dosad nisu imali minutažu, ne znate kako će sve ispasti. Ali, ispalo je dobro.

Nije ispalo dobro za Dilavera jer je već u 16. minuti morao napustiti teren zbog ozljede.

– Točno. Iskrenuo je zglob, detalje ćemo znati sutra, preksutra... Stao je na nogu suparniku i, nažalost, iskrenuo zglob. Vjerojatno neće biti spreman za utakmicu protiv Ferencvarosa u utorak.

Kako ste zadovoljni s Olmom i Majerom?

– Pokazali su ono što znamo, a to je da su visoko kvalitetni nogometaši s iznimnim talentom, da mogu igrati zajedno... Dani je to već pokazao u zadnjoj sezoni. Lovro se diže iz utakmice u utakmicu, njegov je talent neosporan, vjerujem da ćemo još dugo uživati u njegovim izvedbama. Nedostajao mu je ritam utakmica, bitno je da bude zdrav barem mjesec dana u komadu.

Debitirao je i Moubandje.

– Bio je dobar. U defenzivi nije imao velikih problema s Dvornekovićem, dosta su dobro on i Šitum surađivali na lijevoj strani iako su danas prvi put zajedno igrali. U ofenzivi smo možda očekivali koji centaršut više, ali sve skupa je solidno izgledao s obzirom na to da je s nama tek dva tjedna.

Slijedi utakmica protiv Ferencvarosa. Je li to najteži suparnik u dosadašnjem dijelu sezone?

– Apsolutno. Vrlo su ozbiljna momčad. Naravno da smo ih gledali, imamo puno informacija o njima. Ni ja ni pomoćnici niti igrači nismo htjeli imati fokus na Ferencvarosu sve dok ne završi utakmica protiv Gorice. Sad ćemo ih još bolje analizirati i igračima predočiti koje su im vrline i mane. Dobro su organizirani, igraju tvrdi nogomet, imaju u ofenzivi vrlo talentirane igrače, ljevaka na desnom krilu, dešnjaka na lijevom krilu...

Treneru Bjelici ovo je 50. pobjeda na klupi Dinama.

– Da. U 65 utakmica. Jako sam sretan zbog toga. Ne mogu se umoriti pobjedama, ha, ha, ha...

Susret je prokomentirao i trener Gorice Sergej Jakirović.

- Dinamo je zasluženo pobijedio, u svemu je bio bolji od nas. Svojim igračima nemam što prigovoriti. Primili smo jeftin gol, ali kad Olmo puca to je pola gola - rekao je Jakirović pa se osvrnuo na drugi gol.

- Ne možeš doći u Maksimir i pustiti da primiš pogodak nakon prekida, a znaš da je Dinamo jak u tome.

Ključne riječi

Komentara 2

KA
kajinx
04:30 03.08.2019.

Gubili ili dobivali Mostarci su uvijek klasa.

ZA
zagi101
07:15 03.08.2019.

kako to nije da jakirovič nije kmečao da su suci pokrali goricu što pojedinci iz malog jajduka redovito čine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije