Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREŽIVIO PRVE 'ŠKARE'

Bivši naš reprezentativac korak bliže nastupu na SP-u u dresu Australije

Fran Karačić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/5
15.05.2018.
u 12:54

Australija će na SP-u igrati u skupini C zajedno s Francuskom, Peruom i Danskom.

Izbornik nogometne reprezentacije Australije Bert van Marwijk skratio je popis kandidata za svjetsko prvenstvo u Rusiji sa 32 na 26 imena, a među kandidatima se i dalje nalazi nogometaš zagrebačke Lokomotive Fran Karačić.

Nizozemski stručnjak je prvotni popis sa 32 igrača skratio za šest imena, a Karačić je 'preživio' prve 'škare'.

Lokomotivin bek ima osam nastupa za U21 reprezentaciju Hrvatske, a u Australiji nije nikad živio. Rođen je i odrastao u Hrvatskoj, a australsku putovnicu ima po ocu koji je rođen u Australiji.

Fran Karačić
1/13

Okupljanje "Soceroosa" je 19. svibnja u turskoj Antaliji, 1. lipnja igrat će protiv Češke u austrijskom St. Poltenu, a zatim se vraćaju u Antaliju, gdje će 3. lipnja biti donijeta odluku o konačnoj listi putnika na World Cup.

Australija će na SP-u igrati u skupini C zajedno s Francuskom, Peruom i Danskom.

Popis igrača
Vratari: Mat Ryan (Brighton and Hove Albion), Danny Vukovic (Genk, Brad Jones (Feyenoord)
Braniči: Aziz Behich (Bursaspor), Milos Degenek (Yokohama F. Marinos), Matthew Jurman (Suwon Bluewings), James Meredith (Millwall), Josh Risdon (Western Sydney), Trent Sainsbury (Grasshoppers), Fran Karačić (Lokomotiva)
Vezni igrači: Josh Brillante (Sydney FC), Mile Jedinak (Aston Villa), Jackson Irvine (Hull City), Robbie Kruse (Bochum), Massimo Luongo (Queens Park Rangers), Mark Milligan (Al Ahli), Aaron Mooy (Huddersfield Town), Tom Rogic (Celtic), James Troisi (Melbourne Victory).
Napadači: Tim Cahill (Millwall), Tomi Juric (FC Luzern), Matthew Leckie (Hertha Berlin), Andrew Nabbout (Urawa Red Diamonds), Nikita Rukavytsya (Maccabi Haifa), Dimitri Petratos (Newcastle Jets), Daniel Arzani (Melbourne City).

Komentara 1

RO
Rosstin
23:01 15.05.2018.

ak je lud, australija je nula. Oni nevole nogomet (soccer) jedino sto vole je footy (australski nogomet) gdje se samo tuku , igra bedaka i glupaka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije