Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBJEDA 2:0

Arsenal otvorio novu sezonu Premierlige i slavio protiv Crystal Palacea

Premier League - Arsenal v Everton
Toby Melville/REUTERS
05.08.2022.
u 22:58

Brazilac Gabriel Martinelli je u 20. minuti postigao vodeći pogodak glavom, nakon što mu je glavom asistirao Ukrajinac Oleksandr Zinčenko.

Nova sezona engleske Premier lige otvorena je utakmicom londonskih klubova u kojoj je Crystal Palace ugosio Arsenal, ali pobjedu su odnijeli gosti koji su na Selhurst Parku slavili sa 2-0. 

Brazilac Gabriel Martinelli je u 20. minuti postigao vodeći pogodak glavom, nakon što mu je glavom asistirao Ukrajinac Oleksandr Zinčenko.

Na drugi pogodak "topnici" su čekali do 85. minute, kad je na ubačaj Sake nespretno reagirao branič Crystal Palacea Marc Guehi koji je glavom poslao loptu u vlastitu mrežu.

U subotu će utakmice prvog kola Premier lige odigrati: Fulham - Liverpool (13.30 sati), Bournemouth - Aston Villa, Leeds - Wolverhampton, Newcastle - Nottingham Forest, Tottenham - Southampton (16.00) i Everton - Chelsea (18.30).

U nedjelju će biti odigrana preostala tri dvoboja: Leicester - Brentford, Manchester United - Brighton (15 sati) i West Ham - Manchester City (17.30).

Lyon svladao Ajaccio

Nogometaši Lyona ugostili su Ajaccio u prvoj utakmici nove sezone francuskog prvenstva i slavili sa 2-1.

Lyon je poveo u 12. minuti, kad je lijepu akciju i asistenciju povratnika Alexandrea Lacazettea u pogodak pretvorio Brazilac Tete. U 21. minuti već je bilo 2-0 za domaću momčad. Tete je srušen u kaznenom prostoru pa je sudac Bastien pokazao na bijelu točku. Lacazette je uzeo loptu i mirno realizirao kazneni udarac.

Gosti su u 27. minuti dobili priliku za povratak u utakmicu, kad je neoprezni vratar Lyona Anthony Lopes silovito naletio na El Idrissyja na rubu kaznenog prostora. Glavni sudac je bez previše ustručavanja Lopesu pokazao crveni karton i dosudio jedanesterac za Ajaccio. U 31. minuti je Thomas Mangani konačno izveo taj udarac i smanjio zaostatak gostiju.

No, Ajaccio je igrača više imao samo do kraja prvog poluvremena, jer je Romain Hamouma u razmaku od 15 minuta zaradio dva žuta kartona.

U drugom poluvremenu nijedna momčad nije uspjela promijeniti rezultat pa je Lyon u novo prvenstvo krenuo s tri boda, dok će povratnik Ajaccio na prve bodove morati čekati barem do drugog kola u kojem će na Korzici ugostiti Lens.

U subotu će biti odigrane samo dvije utakmice prvog kola francuskog prvenstva: Strasbourg - Monaco (17 sati) i Clermont - PSG (21.00).

U nedjelju će biti odigrano preostalih sedam dvoboja: Toulouse - Nice (13 sati), Angers - Nantes, Lens - Brest, Lille - Auxerre, Montpellier - Troyes (15.00), Rennes - Lorient (17.05) i Marseille - Reims (20.45).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije