Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dinamo

Ante Ćorić trebao je igrati jer je Machado 'ostao' u Münchenu

Dejan Cabraja, Paulo Machado
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
05.10.2015.
u 18:00

Dinamo je nakon Arsenala 'patio' u Splitu, a u zadnjem kolu nisu uspjeli pobijediti Inter u Zaprešiću, dapače, još su se spašavali

Ni u drugom prvenstvenom okršaju nakon utakmice u Ligi prvaka Dinamovi nogometaši nisu uspjeli upisati sva tri boda. Poslije Arsenala, "patili" su u Splitu, ali su ipak donijeli bod s Poljuda, a nakon Bayerna "tanko" su remizirali i u Zaprešiću. Očito je da europske utakmice ostavljaju tragove, fizičke i mentalne, pa se plavima nije lako "prešaltati" iz europskih arena u domaće ozračje.

Međutim, to nije nikakvo opravdanje za loš pristup utakmici, koji je istaknuo i razočarani trener Zoran Mamić:

– Neki su igrači još uvijek u mislima bili na Allianz Areni, a neki su pak olako shvatili utakmicu u Zaprešiću...

Vidjelo se to ponajbolje u prvome dijelu, kad je Inter bio dominantan i posve je nadigrao prvaka, okrunivši svoju izvrsnu igru dvama pogocima. I da nije bilo nespretnosti Čabraje, koji je igrao rukom u svom 16-ercu u sudačkoj nadoknadi prvoga poluvremena, te tako omogućio Fernandesu da iz 11-erca smanji prednost domaćina, tko zna što bi se događalo u nastavku i bi li Mamić galamom u svlačionici uspio vratiti svoje igrače na pravi put.

Mamić voli rotirati sastav i to je u ovakvoj situaciji i neophodno. I baš nas je stoga pomalo začudilo zašto u udarnoj postavi nije bilo Ćorića. Logično je da se nadarenom mladiću dozira minutaža u kudikamo jačim europskim dvobojima, no Zaprešić je, primjerice, bio prava prilika da dvojac Ćorić – Rog na sebe preuzme odgovornost u važnom prvenstvenom dvoboju te tako stječe iskustvo.

Rog je istrčao u početnom sastavu, ali Ćorić je ušao tek u 64. minuti umjesto Machada, koji je od prve sekunde iskazivao nezainteresiranost. I baš je Portugalac bio najbolji primjer igrača koji je "i u subotu bio u Münchenu", u takvom stanju nije ni trebao igrati s Interom, možda bi stoga bilo bolje da je Ćorić počeo utakmicu...

Plavi će se iznova okupiti na treningu tek u srijedu, igrači koji nisu pozvani u reprezentacije dobili su tri slobodna dana. U Maksimiru očekuju da bi Pinto i Sigali trebali biti spremni do 20. listopada i okršaja s Olympiakosom u 3. kolu skupine F Lige prvaka.

>> Evo što Zoran Mamić kaže o golijadi u Münchenu, Olympiakosu...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije