Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BARCELONA U PLAVOM

Ancelotti istjerao Mourinhov duh sa Stamford Bridgea

Carlo Ancelotti
Reuters
11.05.2010.
u 12:59

U obje Mourinhove šampionske sezone Chelsea je postigla po 72 gola, čak 31 manje nego pod vodstvom Ancelottija ove sezone.

Više od 1000 frustrirajućih dana, točnije 1097, Chelsea je gledala u leđa Manchester Unitedu, koji je naslov prvaka Engleske osvajao posljednje tri sezone. No, kada je prekjučer na Stamford Bridgeu Frank Lampard podignuo trofej, a na razglasu zasvirao hit skupine Queen "We are the Champions" sve su frustracije zaboravljene. Dok su se Drogba, Lampard, Terry i društvo zalijevali šampanjcem, tribine Stamford Bridgea počele su skandirati "Carlo, Carlo". Talijanskom treneru Ancelottiju osmijeh nije silazio s lica, a u tom je trenutku shvatio da je sa Stamford Bridgea istjerao Mourinhov duh. Jer Chelsea je posljednja dva naslova osvojila baš u Portugalčevo doba, u sezonama 2004./2005. i 2005./2006.

– Mourinho je odlično vodio momčad i osvojio uzastopno dva naslova. Meni je ovo prvi, ali nadam se da ću dostići Josea već sljedeće godine – rekao je Ancelotti koji je, baš kao i Portugalac, došao do naslova već u prvoj sezoni na Chelseinoj klupi.

– Nemojte me zvati arogantnim, ali europski sam prvak i zato mislim da sam poseban – rekao je Mourinho, kojega su kasnije tako i prozvali (The Special One), dolazeći u Chelsea u ljeto 2004. godine.

Ancelotti je na prvoj presici bio puno skromniji:

– Imamo dobru momčad, no Manchester je jak i bit će teško doći do naslova.

Deset mjeseci kasnije, Manchester mu je ostao iza leđa, no oduševljava način na koji je Chelsea došla do naslova – napadačkom i lepršavom igrom s rekordnim brojem pogodaka – 103.

U obje Mourinhove šampionske sezone Chelsea je postigla po 72 gola, čak 31 manje nego pod vodstvom Ancelottija ove sezone.

Abramovič je nakon nedjeljne utakmice s Wiganom došao u svlačionicu te prišapnuo Ancelottiju:

– Carlo, uvijek sam želio da Chelsea bude Barcelona u plavim dresovima.

I zato je Ancelotti prekjučer postao kralj Londona, kao što je govorio veliki transparent na Stamford Bridgeu.

Komentara 1

FR
FrancPrešern
19:47 11.05.2010.

Ancelotti istjerao Mourinhov duh sa Stamford Bridgea a Fabio Capello je istjerao zapadno balkanski kockasti duh sa SP 2010 iz JAR...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije