Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
9. Modni ormar

Večer u kojoj je lady Di upoznala Ivanu Brlić Mažuranić i kraljicu Elizabetu I.

modni ormar
Foto: Anto Magzan / Pixsell
10.11.2014.
u 09:30

na završnoj večeri modnog događanja u Zagrebačkog plesnog centra mladi, ali i afirmirani kostimografi reinkarnirali su na sceni 26 velikih žena povijesti, a među njima i prvu ženu na svijetu – Evu

Kad se na pozornici Zagrebačkog plesnog centra u subotu pojavila tamnoputa dizajnerica Iva Šuman kostimirana kao slavna revijska pjevačica Josephine Backer, publika završne večeri 9. Modnog ormara TTF-a nije krila oduševljenje. Kostim su dizajnirale Eni Šloser i Martina Čemeljić. Bila je to jedna od 26 kreacija kojima su i mladi i već poznati kostimografi reinkarnirali velike žene povijesti – čak tri engleske kraljice, Ivanu Orleansku, svetu Terezu, Ivanu Brlić-Mažuranić, Hurem, lady Di, Vivienne Westwood i mnoge druge, uključujući i prvu ženu – Evu, čiji je kostim Domagoj Štimac s puno povijesne sućuti kreirao vrlo romantično...

Foto: Anto Magzan / Pixsell

Naravno da je to bila zabavna kostimografska večer, ali nas je podsjetila i da nakon dugo vremena u nas postoji i studij kostimografije pri Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Studira se u sklopu studija modnog dizajna, a upravo je preksinoćnjom revijom kostima njegovo značenje istaknula mentorica i osnivačica Modnog ormara TTF-a prof. Nina Režek Wilson. Najatraktivnija je na sceni bila Elizabeta I., koju je poznata kostimografkinja Ivana Bakal odjenula u radikalni, eksperimentalni dizajn. Suprotno tome, mnogi su se dizajneri odlučili na mirnu i preciznu rekonstrukciju – Marko Konstantini i Tea Mandurić odlično su ‘skinuli’ lady Di, a Monika Merlin našu čuvenu spisateljicu Ivanu Brlić-Mažuranić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije