Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VITEZ SVJETLA

Nakon teške bolesti preminuo glumac koji se proslavio kao Batman

Foto: Reuters
1/5
10.06.2017.
u 18:36

Glumio je u nizu filmova i serija prije no što mu se posrećilo s ulogom Batmana, a cijeli je život pokušavao utjecati na obožavatelje, navodeći ih na ispravni put

Adam West, legendarni glumac iz televizijske serije "Batman" koja se prikazivala šezdesetih godina, preminuo je u 88. godini nakon kratke, ali nažalost beizlazne borbe s leukemijom. 

West je postao ikona pop kulture čim se "Batman" počeo emitirati 1966. Glumac nikad više u svojoj karijeri nije ponovio uspjeh kojeg je imao glumeći superheroja, ali je dio slave povratio dajući glas Quahogu u animiranoj seriji "Family Guy".

“Naše je tata sebe uvijek doživljavao kao Viteza Svjetla i pokušavao je pozitivno djelovati na svoje obožavatelje. On je bio i zauvijek će ostati naš junak", napisali su u poruci javnosti članovi njegove obitelji. 

West je i kasnije glumio Batmana, davao mu je glasove u brojnim animiranim verzijama: "The New Adventures of Batman", "Legends of the Superheroes and SuperFriends: The Legendary Super Powers Show". Pojavio se i u "Simpsonima" te dao svoj glas crtiću "Johnny Bravo".

West je rođen 1928. u Seattleu. Otac mu je bio farmer, a majka klaviristica i operna pjevačica. Na malom ekranu prvi se put pojavio u ulozi narednika Stevea Nelsona u seriji "The Detectives".

Glumio je u nizu filmova i serija prije no što mu se posrećilo s ulogom Batmana koja mu je promijenila život. Posljednjih godina slikao je umjetnička djela ispirirana negativcima iz Batmana i prodavao ih putem svoje web stranice.

Komentara 1

SV
svlukam
20:54 10.06.2017.

Quaghog je grad, on glumi Adama Westa, gradonačelnika. Krasno novinarstvo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije