Naslovnica Showbiz Zvijezde

Nakon teške bolesti preminuo glumac koji se proslavio kao Batman

Glumio je u nizu filmova i serija prije no što mu se posrećilo s ulogom Batmana, a cijeli je život pokušavao utjecati na obožavatelje, navodeći ih na ispravni put
10. lipnja 2017. u 18:36 1 komentara 2813 prikaza
Foto: Reuters
Pogledajte galeriju 1/5

Adam West, legendarni glumac iz televizijske serije "Batman" koja se prikazivala šezdesetih godina, preminuo je u 88. godini nakon kratke, ali nažalost beizlazne borbe s leukemijom. 

West je postao ikona pop kulture čim se "Batman" počeo emitirati 1966. Glumac nikad više u svojoj karijeri nije ponovio uspjeh kojeg je imao glumeći superheroja, ali je dio slave povratio dajući glas Quahogu u animiranoj seriji "Family Guy".

“Naše je tata sebe uvijek doživljavao kao Viteza Svjetla i pokušavao je pozitivno djelovati na svoje obožavatelje. On je bio i zauvijek će ostati naš junak", napisali su u poruci javnosti članovi njegove obitelji. 

West je i kasnije glumio Batmana, davao mu je glasove u brojnim animiranim verzijama: "The New Adventures of Batman", "Legends of the Superheroes and SuperFriends: The Legendary Super Powers Show". Pojavio se i u "Simpsonima" te dao svoj glas crtiću "Johnny Bravo".

West je rođen 1928. u Seattleu. Otac mu je bio farmer, a majka klaviristica i operna pjevačica. Na malom ekranu prvi se put pojavio u ulozi narednika Stevea Nelsona u seriji "The Detectives".

Glumio je u nizu filmova i serija prije no što mu se posrećilo s ulogom Batmana koja mu je promijenila život. Posljednjih godina slikao je umjetnička djela ispirirana negativcima iz Batmana i prodavao ih putem svoje web stranice.

Wonder Woman Superjunakinja Gotham ima Batmana, Metropolis Supermana, a svijet sada ima Wonder Woman Lego Batman film Nova Lego avantura Pripremite se jer stiže Lego Batman film val kilmer Situacija je loša Teška životna borba poznatog Batmana Vala Kilmera
POSLOVNA RJEŠENJA
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

  • svlukam:

    Quaghog je grad, on glumi Adama Westa, gradonačelnika. Krasno novinarstvo