Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne propustite

U kvizu “EUnigma” sudar mozgova Mirka Miočića i Roberta Lojpura

eunigma (1)
Foto: HTV, Pixsell
1/3
17.05.2013.
u 17:00

– Tematika EU me zanima jer želim znati što nas čeka, a i teško ju je u medijima izbjeći. Proučavao sam zakonodavstvo Unije i skupio dobru ekipu.

Na pitanja kao što su koliko EU stoji svoje građane mjesečno ili s koliko godina u mirovinu idu žene u Slovačkoj, a s koliko u Finskoj, i slična pitanja vezana uz ono što nas čeka nakon 1. srpnja i ulaska u Uniju, danas će u HTV-ovu kvizu “EUnigma” odgovarati najpoznatiji domaći kvizomani Mirko Miočić i Robert Lojpur. Zadranin protiv Splićanina, “Tri M” protiv “Ratnika podzemlja”, Mirko protiv Roberta. Zadnji put mozgove su sukobili 2006. u “Kviskoteci”, kad je Robert pobijedio, a sada smo provjerili kako su se pripremili za današnji sraz.

– Tematika EU me zanima jer želim znati što nas čeka, a i teško ju je u medijima izbjeći. Proučavao sam zakonodavstvo Unije i skupio dobru ekipu. “Tri M” smo ja i moji kvizaški prijatelji Mirko Čikić i Milorad Rukavina s kojim sam zadnji put na kvizu nastupio u veljači 1973. Inače, i kada se ne pripremam za kviz, svaki dan tri sata treniram mozak učeći podatke iz područja koja me zanimaju, a trenutačno su to kvantna fizika i astronomija – kaže Miočić. Robert Lojpur nema posebne pripreme jer je utreniran s obzirom na to da svaki petak sudjeluje u Pub kvizovima u zagrebačkom kinu Europa.

– I moja ekipa “Ratnici podzemlja”, koju čine Mario Kovač i Nikola Pezić, ekipa je s kojom sudjelujem u Pub kvizovima. Za ovu priliku ipak sam pročitao nekoliko knjiga o EU, ali to je sve. Bit će neizvjesno, a jedino što mi se u kvizu ne sviđa jest to što su asocijacije prejednostavne. Trebalo bi se oko njih više pomučiti – kaže Lojpur.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije