Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u 57. godini

Tužna vijest: Iznenada preminula glumica najpoznatija po ulozi Marije u 'Žikinoj dinastiji'

Rialda Kadrić
Foto: Screenshot
1/5
26.01.2021.
u 16:42

Podsjetimo, Serijal "Lude Godine" i njegov nastavak "Žikina dinastija" u bivšoj je zemlji bio jedan od najpopularnijih filmskih serijala. U njegov uspjeh prije nekoliko godina mogli smo se ponovno uvjeriti i u programu RTL-a.

U 57. godini iznenada je preminula glumica Rialda Kadrić, najpoznatija po ulozi Marije u seriji 'Žikina dinastija. Tužnu vijest su za srpske medije potvrdio njezin blizak prijatelj, te jedan od producenata serije. 

- Ljudi misle kako nitko njima blizak nikada neće otići, makar ne naglo, jer je to najteže. Kada izgubimo nekoga bez prilike da se rastanemo, bez riječi... - napisao je njezin prijatelj Dušan, koji se od glumice oprostio na društvenim mrežama.

Podsjetimo, Serijal "Lude Godine" i njegov nastavak "Žikina dinastija" u bivšoj je zemlji bio jedan od najpopularnijih filmskih serijala. U njegov uspjeh prije nekoliko godina mogli smo se ponovno uvjeriti i u programu RTL-a.

Osim Dragomira Bojanića Gidre koji je nosio serijal u ulozi Žike, mogli smov idjeti i cijeli niz drugih poznatih glumaca. Rialda Kadrić Šobek imala je samo 13 godina kada je glumila Mariju u prvom dijelu "Ludih godina". Film je izašao 1977. godine i postigao je veliki uspjeh. Mariju je glumila još sedam puta, a nakon snimanja filma "Druga Žikina dinastija" 1986. preselila se u London. U jednom intervjuu prije nekoliko godina priznala je da joj je prvi  poljubac u životu bio upravo filmski.

- Pitanje je tko su Boba i Marija danas. Postoje li oni i je li njihova ljubav danas zabranjena i zašto. Mi smo tada živjeli u jednom besklasnom društvu, a danas je to drugačije. Ja sam glumila da sam zrelija jer sam se našla u jednom svijetu odraslih. Tu je bio moj pokušaj kako da izađem sa svim tim i da se ta strepnja ne vidi. Mene je film otkrio za moje vršnjake koji su govorili: “To je jedna dobra, popularna ženska”. Imala sam trinaest godina kada sam glumila. Nekako sam izašla na kraj sa tim. Prvi put sam se u životu poljubila pred filmskim kamerama. To mi je bio prvi pravi poljubac - kazala je Rialda koja je 1991. doživjela obiteljsku tragediju kada joj je umrla majka.

- Bila sam u Londonu na usavršavanju jezika. Tog 16. siječnja 1991. godine, kada je počeo rat u Zallevu, moja majka je iznenada preminula na ulici u Beogradu. Sjedila sam u stanu u Londonu, gledala vijesti, slušala o početku rata, kada me je zatekla ta vijest. Aerodrom je bio zatvoren i nisam imala načina da se vratim kući. Jako sam bila vezana za svoju majku, a pošto nje više nije bilo, a rat i u bivšoj Jugoslaviji širio se cijelom zemljom, riješila sam da se vratim u London i tamo počnem neki novi život - kazala je Rialda koja se u srbiju vratila prije četiri godine.

 

 

Komentara 9

Avatar patkovic
patkovic
17:42 26.01.2021.

ne kaže očeg je umrla?

Avatar gandalfsivi
gandalfsivi
17:31 26.01.2021.

Steta

MI
MihaelMiloš
21:16 26.01.2021.

Rekli su... Nije se probudila ujutru... U snu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije