Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posljednji ispraćaj

Tata Mitch Winehouse: "Laku noć, anđele moj. Slatko sanjaj!"

amy winehouse (1)
Foto: Pixsell
1/8
26.07.2011.
u 15:31

Obitelj i najbliži prijatelji ispratili su Amy Winehouse na posljednji počinak na groblju Edgwarebury u sjevernom Londonu.

– Laka ti noć, anđele moj. Čvrsto spavaj. Mama i tata vole te zauvijek – poručio je u suzama Mitch Winehouse kćeri Amy Winehouse koja je u utorak popodne pokopana na groblju Edgwarebury u Londonu.

Blake nije bio dobrodošao

Tragično preminulu soul i jazz divu ispratilo je oko 150 ljudi, među kojima su bili najbolja prijateljica Kelly Osbourne, pjevač Bryan Adams, producent Mark Ronson te njezina “glazbena” obitelj uključujući prateće vokale i menadžera Rayea Cosberta. Na posljednji ispraćaj 27-godišnje pjevačice nije došao Amyn bivši suprug Blake Fielder-Civil jer mu je uprava zatvora u kojem služi 32-mjesečnu kaznu odbila molbu za izlazak.

No Blake na pogrebu nije ni bio dobrodošao. Naime, tata Mitch krivio je bivšeg zeta da je navukao njegovu kćer na heroin zbog čega ga je mrzio toliko da ga nije želio vidjeti u Amynoj blizini, čak ni sad kada je mrtva. S druge strane, za njezina posljednjeg dečka Rega Travissa imao je samo lijepe riječi pa ga je spomenuo u svom govoru prije nego je Amyno tijelo kremirano. Istaknuo je kako su se radovali zajedničkoj budućnosti, a glasnogovornik Chris Goodman otkrio je da je Mitch smogao snage biti i šaljiv.

Pjevačica je kremirana

– Prepričao je neke sjajne dogodovštine iz Amyna djetinjstva. Bilo je to slavlje. Nekoliko je puta istaknuo da je u posljednje vrijeme bila sretnija, zadovoljnija i ispunjenija nego što je to bila godinama – rekao je Goodman. Pogreb je počeo s molitvama, meditacijskim porukama. Nakon toga je Mitch Winehouse pročitao oproštajni govor, a zatim su uslijedile zadnje molitve prije kremiranja.

Po posljednji put za Amy je svirala i njena najdraža pjesma “So Far Away” Carole King. U spomen na blisku prijateljicu, shrvana Kelly Osbourne, koja je dan prije pogreba stigla iz Los Angelesa, digla je kosu visoko u zrak, onako kako je svoju uvijek nosila Amy. Koliko su modna dizajnerica u usponu i pjevačica nagrađena s pet Grammyja bile bliske, govori i to da je Kelly ne jednom vozila Amy u centar za rehabilitaciju koji je Winehouse za kratka života posjetila čak četiri puta. Odmah nakon pogreba, u pet popodne po lokalnom vremenu, počelo je i bdijenje koje će, prema židovskom običaju, trajati dva dana.

Obdukcija provedena u ponedjeljak još nije dala nikakve rezultate, a policija je najavila da će istraga o okolnostima u kojima je pjevačica umrla možda trajati i do jeseni.

Komentara 12

RE
retrovizor
10:23 27.07.2011.

kak je živjela ,tak je i završila-sad nek njen imetak daju u svrhu lječenja protiv droga i alkohola- moš mislit,već trče...

UF
ufrm
17:40 26.07.2011.

Kremiranje u Zidova je zabranjeno, prilicno neobicno da su se odlucili za kremiranje ?

OB
-obrisani-
02:18 27.07.2011.

Opravdavanje droga u javnosti, svi su je voljeli ( licemjeri ) a tko se o njoj brinuo i nitko ne traga za ubojicom zastrašujuće !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije