Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert u Barceloni

Springsteen donio Purple Rain u Europu

Bruce Springsteen
Foto: Hrvoje Horvat
1/3
15.05.2016.
u 23:11

Tri sata i četrdeset minuta fascinantnog nastupa bez stanke Bruce Springsteen odradio je u Barceloni na prvom nastupu europske turneje

Tri godine nakon posljednjih nastupa u EU, Bruce Springsteen s E Street Bandom stigao je na europsku turneju i otvorio je u subotu navečer odavno rasprodanim koncertom na Camp Nou stadionu u Barceloni.

Nogometni klub Barcelona iznajmio mu je stadion i iste večeri u Granadi osvojio prvenstvo Španjolske, pa je fešta i po gradu i na stadionu bila još i veća. No, oko 60 tisuća ljudi nije gledalo utakmicu, što dovoljno govori, nego je došlo vidjeti Bossa na stadionu Barcelone kojem uskoro slijedi renoviranje.

Turneja koja je u SAD trajala od siječnja do travnja u sebi je uključivala izvođenje čitavog dvostrukog albuma „The River“ iz 1980., krajem prošle godine reizdanog u  box setu sa šest CD-a i DVD-a. 
 To je značilo „fiksiranje“ i izvođenje 20 pjesama s The River  na svakom nastupu. No, na zadnjem koncertu u New Yorku stigla je i ta vijest; „ovo je zadnji koncert na kojem smo izvodili čitav album, vrijeme je da u Europi  'otvorimo' set liste“, najavio je Bruce.

E sad, ostaje vidjeti hoće li se svi koji čekaju The River osjećali prevarenima, ili je ipak većina svjesna da će zbog „otvaranja set liste“ dobiti jack-pot, znamo li da Springsteen  u dvije večeri odsvira i po trideset različitih pjesama. 

U Barceloni, tijekom tri sata i četrdeset minuta fascinantnog nastupa bez i najmanje stanke, čak niti među bisevima, nije bilo dileme. Nakon početka s Badlands, No Surrrender  i My Love Will Not Let You Down, Springsteen jest sišao do "Rijeke" s četiri početne pjesme albuma, ali je vrag odnio šalu kad je iz publike prigrabio transparent s I'm Going Down, a sve krenulo u drugom smjeru. S The River smo još čuli Point Plank koja je djelovala kao da je Ennio Morricone pisao klavirski uvod, a i The Price You Pay spada u raritete koje nije svirao od originalne turneje iz 1980.  Prva balada, I Wanna Merry You, bila je jedanaesta pjesma na koncertu gdje se energija mogla opipati u zraku. A kad čujete za redom nju, Point Blank i The River, pa onda Atlantic City, teško je zamisliti sličan delikatni niz na "bižuterija" stadionskim nastupima  drugih izvođača.

Čuli smo i iz publike izboren raritet I Wanna Be With You, rjeđe izvođenu Brilliant Disguise u duetu s Patti Scialfom, a kad je s Thunder Road završio koncert, mobiteli su pokazali točno 00.00. Na početku bisa od skoro sat vremena, "upaljenim" tribinama koje se zapravo i  nisu gasile, odsvirao je Princeovu Purple Rain, da ne ostane samo na nedavnoj newyorškoj izvedbi. Nakon toga niz od Born To Run, Dancing In The Dark, preko obrade Shout, pa Bobby Jean i Twist And Shout, zacementirao je koncert i oduševljenje publike na rasvijetljenom stadionu.

Nije stigao do nas, ali su zato u Barcelonu do njega stigli Ivan Dečak iz Vatre, Aljoša i Antonia Šerić iz Pavela i Nenad Borgudan iz Detoura i uživali u koncertu kakav se ne viđa često.

No, možda i stigne k nama. Budući da već ima snimljen samostalni akustični album, eto iduće godine i albuma i samostalne turneje. Ako i ne dođe, ne treba sumnjati da će vjernici krenuti na obilazak bližih i daljih EU gradova, jer Springsteenova je jedna od onih religija u koju nitko ne sumnja, premda je samo Boss, a ne Bog, čovjek od krvi, mesa i gitara.

>>Poslušajte kako zvuči Brown Eyed Girl kad je pjeva Bruce Springsteen

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije