Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kritike javnosti

I Robert de Niro se našao usred skandala. Ovime je mnoge iznenadio

robert de niro
Foto: PA/Pixsell
26.03.2016.
u 18:11

Glumac Robert de Niro našao se usred skandala kada je kao suosnivač festivala Tribeca odlučio prikazati kontroverzni dokumentarac o povezanosti cijepljenja kod djece i autizma

Glumac Robert de Niro našao se usred skandala kada je kao suosnivač festivala Tribeca odlučio prikazati kontroverzni dokumentarac o povezanosti cijepljenja kod djece i autizma. Naime, de Niro, inače otac autističnog djeteta, odlučio je u sklopu festivala prikazati film ", “Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe" autora Andrew Wakefield, aktivista koji se zalaže za necijepljenje djece te autora istraživanja o cijepljenju i autizmu koje se pokazalo lažnim zbog čega mu je oduzeta liječnička licenca. 

De Niro je nakon kritika javnosti kazao kako je podržao prikazivanje filma idući mjesec, no da tematiku filma ne podržava i da nije protiv cijepljenja djece, piše NY Times

– Grace i ja imamo dijete s autizmom i vjerujemo kako svi problemi koji se bave autizmom trebaju biti otvoreni za raspravu. U 15 godina otkako je Tribeca Film Festival osnovan, nikada nisam tražio da se određeni film prikaže, međutim ovo je vrlo osobna stvar za mene i moju obitelj, te želim da se otvori rasprava, što je razlog prikazivanja filma 'Vaxxed'. Osobno ne odobravam film, niti sam protiv cijepljenja, samo pružam mogućnost za razgovor o ovom pitanju – rekao je De Niro. 

>> Robert de Niro snimio dokumentarac i otkrio da mu je otac bio gay

Komentara 14

DM
dr_max
22:03 26.03.2016.

Ekipa, to se zove demokracija, otvorena diskusija za svakog a ne nametnuta liberalna pravila i tabui.

EL
EldersRealm
04:16 27.03.2016.

Problem nije cijepljenje, ono je važno i veliko je znanstveno dostignuće. Problem je utrka za profitom farmaceutskih kompanija koje nam guraju nedovoljno testirana cjepiva uz tvrdnju da samo 1 od 1000 djece ima teške reakcije na cjepivo. Šta ako jeje to 1 od 1000 tvoje dijete?

MI
miso
08:33 27.03.2016.

'I Robert de Niro se našao usred skandala. Ovime je mnoge iznenadio'. ... O kakvom se tu skandalu radi? Očito da neki ljudi imaju sa cijepljenjem problema. Koji je tu skandal. Farmaceutska industrija potkupljuje liječnike (puno je jakih indikacija, a dokazima se nitko ne želi baviti i to je skandalozno, zapravo to je taj skandal).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije