Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Transseksualnost u Hollywoodu

Poznati muškarci postaju žene i sretniji su nego ikad

Kim Kardashian, Bruce Jenner, Kris Jenner at The Bravada International event, Whisper Lounge at The Grove in Los Angeles, California.  Photo: Press Association/PIXSELL
05.02.2015.
u 15:13

– Nisam znala da se moj sin osjeća zarobljenim u vlastitom tijelu i tek sam nedavno doznala za njegovu transformaciju u ženu. Bruce mi je rekao što se događa. Dugo smo razgovarali o toj najvećoj promjeni u njegovu životu. Cijelim srcem podupirem ga u tome. Volim ga jednako.

Mjesecima se već govorka kako je 65-godišnji Bruce Jenner, motivacijski govornik, bivši olimpijski prvak i poočim reality zvijezde Kim Kardashian, transseksualac. Bruceova majka je u intervjuu za RadarOnline nedavno potvrdila da je njezin sin odlučio promijeniti spol te da je njegova preobrazba u ženu u tijeku.

– Nikad nisam bila ponosnija na Brucea. Ponosna sam na to kakav je kao osoba, kao otac, olimpijac, predivan motivacijski govornik. On usađuje entuzijazam u ljude, darovit je – rekla je 88-godišnja Esther Jenner te svijetu otkrila intimne detalje iz života svog jedinog sina.

Nekad je bio mačo frajer

– Nisam znala da se moj sin osjeća zarobljenim u vlastitom tijelu i tek sam nedavno doznala za njegovu transformaciju u ženu. Bruce mi je rekao što se događa. Dugo smo razgovarali o toj najvećoj promjeni u njegovu životu. Cijelim srcem podupirem ga u tome. Volim ga jednako.

Da se nešto događa s bivšim mačo atletičarem, koji je osvojio zlatnu medalju u desetoboju na OI u Montrealu 1976., postalo je jasno u rujnu 2014. kada su on i njegova treća supruga Kris Jenner, majka Kim Kardashian, najavili da se razvode poslije 23 godine braka u kojem su dobili kćeri Kendall i Kylie. Bruce se tada, sudeći po najnovijim događajima, napokon mogao osloboditi te ga se sve češće u javnosti moglo vidjeti feminiziranog izgleda – s izmanikiranim nalakiranim noktima, depiliranim nogama, sa sve dužom kosom i punijim usnama. Na svom putu promjene spola, kako pišu američki mediji, otac šestero djece iz tri braka ima potporu bivše supruge Kris kao i ostatka Kardashian klana.

– Mislim da je Bruce jako sretan, sretniji nego ikad prije. Naravno da ga cijela obitelj sto posto podupire. No to je njegov put, o tome on treba govoriti, a ne ja, tako da neću "nahraniti" znatiželju ljudi na tu temu. Bruce će osobno progovoriti o tome kad bude spreman – rekla je Kim u prošlotjednom intervjuu za Entertainment Tonight.

Reality o promjeni spola

Kako je časopisu People potvrdio neimenovani izvor, Bruce javnosti planira predočiti čitav tijek svoje transformacije, a ujedno ga unovčiti jer će o preobrazbi u ženu snimati dokumentarni reality serijal koji bi se krajem godine trebao prikazivati na televiziji E!.

S puno manje medijske pompe protekao je preobražaj u ženu slavnog Larryja Wachowskog, redatelja hitova "Matrix" i "Atlas oblaka". Danas se zove Lana Wachowski, a svoju tranziciju u suprotan spol završio je 2008. operacijom spolnog organa nakon što je s bratom Andyjem snimio film "Speed Racer". O promjeni spola 49-godišnja je Lana progovorila prije tri godine kada je priznala da je zbog krize identiteta u mladosti razmišljala o samoubojstvu. Tada je priznala i da o procesu transformacije u ženu, koji je trajao gotovo deset godina, nikad nije govorila u javnosti, ne zato što se sramila onoga što jest nego zbog svoje sramežljivosti kad je riječ o istupanju u medijima.

Prema najnovijim statistikama, transseksualnost je prisutna kod jednog od 11.900 muškaraca i kod jedne od 34.000 žena, odnosno njena je učestalost triput veća kod muškaraca. Među njima je i zgodna 31-godišnja Janet Mock, bivša urednica web izdanja časopisa People, koja je nekoć bila Charles Mock. Ima zaručnika, fotografa Aarona Tredwella te je aktivistica za prava transseksualnih osoba.

>> Očuh Kardashianki: Odsad me zovite Bridget

Komentara 1

LI
liskovaca
09:53 06.02.2015.

bolest!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije