Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz TV

U kvizovima HRT-a u mjesec dana natjecatelji osvojili pola milijuna kuna

U završnoj se potjeri najviše istaknuo 21-godišnji Fabijan Čorak, koji je, prema riječima lovca Deana Kotige, jedan od naših najperspektivnijih mladih sudionika kvizova, a urednik Potjere Igor Grković je izjavio da se budućnost kviza zove Fabijan!
04. prosinca 2017. u 14:04 2 komentara 569 prikaza
Fabijan, Miljenka i Tvrtko
Foto: Krasnodar Peršun/HRT
Pogledajte galeriju 1/5

U kvizovima Hrvatske radiotelevizije (HRT) Potjera i Šifra mladi su kvizaši u trima navratima tijekom nešto više od mjesec dana osvojili pozamašne iznose – ukupno gotovo pola milijuna kuna. Krajem listopada u uzbudljivoj igri u kvizu Šifra student geografije i povijesti Tvrtko Pleić iz Donjega Miholjca otvorio je pitanje za pola milijuna kuna. Iako je kući otišao sa 125 tisuća kuna, u igri punoj preokreta postao je treći natjecatelj Šifre koji je otvorio polumilijunsko pitanje.

Kviz KOZa KOZA Ekipa lovkinje Morane Zibar slavila na rekordno posjećenom pub kvizu

Tvrtko Pleić mladi je Slavonac koji stanuje u HRT-ovu susjedstvu, u studentskom domu u zagrebačkom Cvjetnom naselju te nije početnik u kvizovima. „HRT-ove kvizove rado gledam jer su dinamični i zanimljivi, a smatram da su popularni i radi sjajnih voditelja – Tarika Filipovića i Joška Lokasa. Inače smatram da je opća popularnost kvizova rezultat popularnosti tzv. pub-kvizova, ali i obrazovne uloge koju imaju, osobito na javnoj televiziji”, istaknuo je Tvrtko Pleić te otkrio kako će osvojeni iznos uložiti u nastavak obrazovanja i prekooceansko putovanje na koje je oduvijek želio poći, ali i na neke sitnice koje mladi vole.

Nevjerojatno napeto bilo je i 16. studenoga u 556. izdanju Potjere koje je završilo pobjedom tročlane ekipe koja je lovcu uspjela pobjeći s čak 240 tisuća kuna, što je u pet sezona toga HRT-ova kviza jedan od najviših osvojenih iznosa. U pobjedničkoj ekipi bili su Ivana Lovrek, magistrica filozofije i pedagogije iz Osekova, Branko Bešenić, časnik Oružanih snaga Republike Hrvatske iz Koprivnice te student Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu Fabijan Čorak.

Svoju završnu potjeru nisu odigrali potpuno usklađeno, ali su dobro iskoristili gotovo sve lovčeve pogreške vraćajući ga pritom nekoliko puta po korak unatrag. U završnoj se potjeri najviše istaknuo 21-godišnji Fabijan Čorak, koji je, prema riječima lovca Deana Kotige, jedan od naših najperspektivnijih mladih sudionika kvizova, a urednik Potjere Igor Grković je izjavio da se budućnost kviza zove Fabijan!

Fabijan Čorak, koji je još u vrtiću pamtio glavne gradove država kaže da je osjećaj itekako dobar i to ne samo zbog novca: „Osjećam se sjajno zbog barem dvije stvari: činjenice da je to nešto što sam zapravo uprihodio samostalno i činjenice da mi je takozvano beskorisno znanje bilo korisno. Kvizovi su odličan način za iskazivanje naučenog.“

„Prvi su televizijski kvizovi koje sam gledao bili Upitnik i Tko želi biti milijunaš, no nemojte misliti da sam bio neko čudo od djeteta i da sam sa šest-sedam godina znao odgovarati na postavljana pitanja. Gledao sam valjda i sve kasnije televizijske kvizove koji su se kod nas prikazivali, ali nije da sam bio zagriženi obožavatelj“, otkriva nam Fabijan Čorak i zaključuje kako za uspjeh na kvizu treba biti stalno zainteresiran za stjecanje novoga znanja. „Kad uočite neki zgodan podatak, pokušate ga povezati s onim što već znate i uklopiti ga u postojeće umne okvire. Tako se polako izgrađuje baza“, poručuje Zagrepčanin Fabijan Čorak.

Pothvat studenta Tvrtka Pleića krajem studenoga uspjela je ponoviti i psihologinja Miljenka Ivec iz Novoga Marofa u petnaestom ovosezonskom izdanju HRT-ova kviza Šifra otvorivši također pitanje za pola milijuna kuna. U razmjerno kratkom vremenu uspjela je ponuditi točne odgovore na svih petnaest postavljenih pitanja i doći do polumilijunskog zadatka. Odustala je na vrijeme i kući odnijela 125 tisuća kuna. „Od malena volim i pratim kvizove na Hrvatskoj radioteleviziji, Kviskoteku nisam propuštala, a ni Diplomac, Izazov i Upitnik, uglavnom sve kvizove koji su se prikazivali. Čim sam napunila 18 godina, prijavila sam se na kvizove Najslabija karika i Tko želi biti milijunaš. Volim se natjecati, najprije sama sa sobom, provjeravati svoje znanje i kako ne volim javne nastupe, kvizovi su prilika da se izložim i vježbam ono u čemu se ne osjećam najugodnije“, otkrila nam je Miljenka Ivec, koja novac namjerava potrošiti na putovanje. Šire gledateljstvo pamti ju i po uspješnim nastupima u popularnim HRT-ovim kvizovima Najslabija karika i 1 protiv 100 u kojem je uspjela osvojiti više od 200 tisuća kuna i time se svrstati među najuspješnije sudionike kvizova na Hrvatskoj radioteleviziji.

VIDEO: Kamo su nestale i što danas rade bivše prve dame TV-a

Kviz Šifra HRT-ov kviz Miljenka Ivec briljirala u 'Šifri': Oslanjam se na intuiciju, a loša sam u znanju stripova Potjera KVIZ POTJERA Troje natjecatelja uzelo HRT-u 240 tisuća kuna Kviz Šifra Student otvorio pitanje za 500.000 kn: 'Odustao sam. Nisam imao hrabrosti...'
INTERVJU S OPRAH
Meghan i Harry šokirali priznanjem da su se vjenčali u tajnosti i da se ona htjela ubiti
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?
  • kotej:

    Ali neustavnim naplačivanjem pretplate hrt zaradio 49500000 kuna ovaj mjesec ...

  • kotej:

    Ali neustavnim naplačivanjem pretplate hrt zaradio 49500000 kuna ovaj mjesec ...