Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz TV

Student otvorio pitanje za 500.000 kn: 'Odustao sam. Nisam imao hrabrosti...'

Naime, kad sam se prijavio na natjecanje u kvizu Šifra, očekivao sam najviše 25 tisuća kuna...
29. listopada 2017. u 21:48 4 komentara 7962 prikaza
Foto: HRT
Pogledajte galeriju 1/6

U večerašnjoj je uzbudljivoj igri u kvizu Šifra na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) student geografije i povijesti Tvrtko Pleić iz Donjega Miholjca otvorio pitanje za pola milijuna kuna, priopćili su s HRT-a.

Golica maštu Djevojka Joška Lokasa pohvalila se novom izazovnom fotkom

Iako je kući otišao sa 125 tisuća kuna, u igri punoj preokreta postao je treći natjecatelj Šifre koji je otvorio pitanje koje donosi pola milijuna. „Još nisam svjestan da sam osvojio 125 tisuća kuna. Poslužili su me sreća, logika, znanje i intuicija.

Naime, kad sam se prijavio na natjecanje u kvizu Šifra, očekivao sam najviše 25 tisuća kuna, a na kraju sam otišao kući s pet puta većim iznosom. Moglo je biti i mnogo više, no odustao sam jer nisam imao hrabrosti odgovoriti na pitanje za pola milijuna kuna.

Nije mi žao! Prezadovoljan sam i s ovim osvojenim iznosom te zahvaljujem Hrvatskoj radioteleviziji na sudjelovanju u kvizu i na sjajnome ugođaju tijekom emisije”, izjavio je Tvrtko Pleić. Mladi Slavonac koji stanuje u HRT-ovu susjedstvu, u studentskome domu u zagrebačkome Cvjetnom naselju, nije početnik u kvizovima. Iza njega je već pobjeda u kvizu Potjera. „HRT-ove kvizove rado gledam jer su dinamični i zanimljivi, a smatram da su popularni i zbog sjajnih voditelja – Tarika Filipovića i Joška Lokasa. Inače, smatram da je opća popularnost kvizova rezultat popularnosti tzv. pub-kvizova, ali i obrazovne uloge koju imaju, osobito na javnoj televiziji”, zaključio je Tvrtko Pleić te otkrio kako će osvojeni iznos uložiti u nastavak obrazovanja i prekooceansko putovanje na koje je oduvijek želio poći, ali i na neke sitnice koje mladi vole. Njegovim su nastupom oduševljeni roditelji u Donjemu Miholjcu te prijatelji i studentski kolege u Zagrebu, ali i ekipa omiljenoga HRT-ova kviza.

„U nastupu koji je rijetko koga ostavljao ravnodušnim, Tvrtko Pleić otišao je kući sa 125 tisuća kuna. Na putu do pola milijuna kuna ključno je izabrati pravu strategiju i uz odgovarajuću količinu i znanja i sreće, ali i uz rizik da se izgubi osvojeni iznos – odgovoriti na tri niza od pet pitanja. U završnoj je igri potrebno poredati četiri pojma prema zadanome kriteriju. Otvaranjem zadataka za pola milijuna kuna, uz Tvrtka Pleića, mogu se pohvaliti još samo dvojica natjecatelja iz prve sezone: Tomislav Vlaić i Josip Batur”, podsjetio je voditelj HRT-ova kviza Šifra Joško Lokas.

Preminuo Mirko Miočić Odlazak velikog kvizomana 
koji je znanjem pomagao svima Jelena Katarina Kapa Grudi u prvom planu Djevojka Joška Lokasa obožava se hvaliti svojim atributima Kinoteka Besplatni program Centar za kulturu i film Augusta Cesarca i kino Kinoteka u subotu širom otvaraju svoja vrata
Ranoranilac ili noćna ptica?
Noćna sova - Kako večernji tip ljudi preživljava u jutarnjem svijetu?
  • hr76:

    Meni je to dosadan kviz, voditelj previše priča i samo otkrivanje šifre nema puno smisla niti doprinosi radnji, već oteže akciju do granice negledljivosti. Štoviše, djeluje kao da autor nije imao ideju kako napraviti kviz sličan milijunašu, a da ne ... prikaži još! povrijedi autorska prava. Vratite kviskoteku!

  • prajdali100:

    Gledao sam ! Svaka čast mladicu,bio si hrabar a takve sreca zna pomaziti.

  • zockson:

    Dosadno do bola. Toliko praznog hoda da ne vidim što je tu dinamično.