Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOZA

Ekipa lovkinje Morane Zibar slavila na rekordno posjećenom pub kvizu

Kviz KOZa
Foto: Promo
1/6
20.11.2017.
u 17:55

KOZu, kviz općeg znanja, pokrenuli su u lipnju 2015. godine momci koji su od 2013. održavali Veliki filmski kviz: Hrvoje Hučić, Deni Zgonjanin i Sven Mikulec, ekipa koja je stajala iza filmskog portala FAK.hr. Nakon dvije godine organiziranja filmskog kviza odlučili su se okušati u općem znanju, i interes publike daleko je premašio njihova očekivanja.

Brojni ljubitelj pub kvizova u Zagrebu sinoć su prisustvovali večeri za pamćenje. Naime, na popularnom kvizu KOZa koji se održava u Metropolis klubu u Novom Zagrebu, okupilo se čak 65 ekipa, što je hrvatski rekord. Među njima se našlo i puno poznatih kvizaških imena, a ekipa Moralne horizontale, kojoj je kapetanica lovkinja Potjere Morana Zibar, osvojila je prvo mjesto u finalu. Oni su bili bolji od ekipe Okovi Bourbona, dok su treće mjesto u žestokoj konkurenciji osvojile Glavate želve, čiji je član još jedan lovac - Mladen Vukorepa.

KOZu, kviz općeg znanja, pokrenuli su u lipnju 2015. godine momci koji su od 2013. održavali Veliki filmski kviz: Hrvoje Hučić, Deni Zgonjanin i Sven Mikulec, ekipa koja je stajala iza filmskog portala FAK.hr. Nakon dvije godine organiziranja filmskog kviza odlučili su se okušati u općem znanju, i interes publike daleko je premašio njihova očekivanja.

KOZa se u početku održavala jednom mjesečno u prostoru Produkcije kulture Aplauz (nekadašnje kino Mosor), i postalo je jasno da zanimanje kvizaša premašuje kapacitet prostora. KOZa se počela održavati dva puta mjesečno. Preuređenje Aplauza dovelo je do traženja nove lokacije: neko kratko vrijeme to je bio kafić New York, zatim klub Rockers u Savskoj, da bi u rujnu 2016. KOZa preselila u svoj sadašnji dom, biljarski klub Metropolis u Novom Zagrebu.

U Zagrebu je dosad održano 40-ak KOZa s, u pravilu, potpuno napunjenim dvoranama, a tijekom posljednjih godinu dana KOZa se proširila i na Krapinu, Rijeku, Karlovac i Samobor, gdje se održava jednom mjesečno.

KOZu od samog početka vodi jedan od vodećih hrvatskih stand-up komičara Goran Vugrinec Goc, član sve popularnijeg stand-up kvarteta pod imenom Lajnap.

U ožujku 2017. godine KOZa je oborila državni rekord po broju ekipa: u Metropolisu su se na finalu kvizaške sezone okupile 62 ekipe. Ovaj je rekord stajao sve do ove nedjelje, kad je na rođendanskoj KOZi sudjelovalo 65 ekipa.

Ove jeseni proizveli su i KOZu: Društvenu igru znanja, kvizaški board game u kojem su na papiru i s figuricama pokušali oživjeti duh njihovih pub kvizova.

Kako je osnovni cilj KOZe promovirati znanje i alternativni način večernje zabave, organizatori su okupili poveći broj sponzora koji svojim nagradnim paketima uveseljavaju igračice i igrače. Osnovna poruka nije samo da se znanje isplati, nego da je i sama želja za učenjem vrijedna pohvale i poticaja.

- Želja nam je otpočetka bila pokrenuti nešto drukčiji pub kviz. Opušteniji, po mogućnosti zabavniji. Željeli smo stvoriti prisniju, veseliju atmosferu, za što dobar dio zasluga svakako ide našem voditelju Gocu. Kad smo pokrenuli KOZu, u Zagrebu je, naravno, već bilo dosta pub kvizova, a sada, kad je popularnost ovog oblika zabave na vrhuncu, ne možete naći kvart ili dan u tjednu kad se ne održava barem nekoliko kvizova, što je svakako izvrsna stvar. I kad u takvoj hiperprodukciji kvizova uspijevamo puniti dvoranu i dovesti ovoliko super ljudi na rođendanski kviz, moramo to shvatiti kao znak da idemo u dobrom smjeru - kazao nam je osnivač KOZe i autor pitanja Sven Mikulec.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije