Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neno Belan slavi

Tulum u stilu 60-ih, gudači, klape i mandoline za 30 godina karijere

07.12.2015.,Zagreb - Neno Belan, glazbenik.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
26.02.2016.
u 10:30

Splitski će pjevač ove subote u Domu sportova održati koncert u tri dijela, uz posebne gošće – Josipu Lisac, Zoricu Kondžu i Maju Posavec

Trideset godina nakon izlaska debitantskog albuma Đavola “Ljubav i moda”, Neno Belan ove subote u zagrebačkom Domu sportova obećava tulum za pamćenje. Na koncertu koji će trajati više od tri sata Neno priprema presjek cijele karijere, na vrlo zanimljiv način.

– Nemam tremu jer jednostavno ne stignem ni misliti o njoj od pustih proba i intervjua. Ovaj koncert bit će vrhunac moje karijere, a trudit ćemo se da i publici ostane u lijepom sjećanju. Molio bih samo da svi budu točni jer ćemo početi točno u 21 sat – kaže Neno. U prvom dijelu koncerta tako ćemo moći čuti cijeli album “Ljubav i moda”. Neno i ekipa svirat će na originalnim instrumentima iz tog doba, a bit će i odjeveni u stilu 60-ih, baš kao što su i nastupali na početku karijere. Drugi dio bit će unplugged, a prvi put imat ćemo prilike čuti neke Nenine pjesme u novim verzijama, uz gudački kvartet, mandoline i klape. Treći dio je klasični koncertni dio, uz posebne gošće.

– Uz mene će nastupiti i tri gracije iz tri glazbena razdoblja. Zorica Kondža i Maja Posavec pjevat će sa mnom duete “Do posljednjeg daha” i “Tvoj glas”, koji je aktualni hit, a Josipa Lisac na svoj će način izvesti jednu moju pjesmu. Koju, neka ostane tajna – rekao nam je Neno. Cijeli koncert pratit će i nostalgične videoprojekcije te posebna scenografija, koja će nas vratiti u vrijeme pedesetih i šezdesetih godina, a koje su i bile inspiracija za prvi album Đavola “Ljubav i moda”.

Nakon ovog koncerta Belan će nastupiti i u Lisinskom u srijedu 2. ožujka, kao dio glazbene priče “Splitski festival u Zagrebu”. Belan će uz brojne velikane glazbene scene kao što su Tereza Kesovija, Meri Cetinić, Tedi Spalato, Marijan Ban, Hari Rončević, Đorđi Peruzović i drugi podsjetiti na neke od najvećih glazbenih hitova izvedenih na pozornici na Prokurativama.

– Za sve nas, Splićane, ta pozornica ima posebno značenje. Nastup na Splitskom festivalu bila je čast i odgovornost. Pobjeda je donosila veliku popularnost i bili ste sigurni da će vam se pjesma vrtjeti na mnogim radijskim postajama. Za Splitski festival me veže mnogo uspomena. Posebno bih izdvojio pobjedu 1990. godine s pjesmom “Dugo toplo ljeto”, koja je osvojila čak pet nagrada. Bio je to labuđi pjev grupe Đavoli. Raspali smo se nakon godinu dana – kazao je Neno Belan.

>> Spli’ske melodije prvi put osvajaju Zagreb

Komentara 1

Avatar Honduras
Honduras
23:53 27.02.2016.

"ne stignem ni misliti o njoj od pustih proba i intervjua" - hahahaha... stvarno su novine prepune njegovih intervjua!!! evo naprimejr u večernjaku... pa onda.... hmmmm... nigdje drugdje... ludnica od "pustih intervuja"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije