Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zgodna HRT-ovka

Mirta Šurjak oduševila haljinom na Sinjskoj alki, nosila ju je već i ranije: 'Dobila sam toliko komplimenata'

Split: Novinarka Mirta Šurjak
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/10
08.08.2022.
u 08:41

Voditeljica programa i ovog puta bila je HRT-ova voditeljica Mirta Šurjak koja je na utrku stigla u svijetloplavoj haljini splitskog modnog brenda Arileo koju je na sebi već imala prije tri godine na teniskom turniru u Bolu.

U nedjelju je u Sinju održana tradicionalna 307. Sinjska alka na kojoj je slavio slavodobitnik Frano Ivković (38) s osvojenih devet punata. Voditeljica programa i ovog puta bila je HRT-ova voditeljica Mirta Šurjak koja je na utrku stigla u svijetloplavoj haljini splitskog modnog brenda Arileo koju je na sebi već imala prije tri godine na teniskom turniru u Bolu. 

Foto: HRT
- Hvala vam od srca. Dobila sam zaista toliko komplimenata za ovu haljinu. Sve je pogođeno - boja, kroj, materijal, preoduševljena sam - napisala je svojedobno ispod fotografije na u kojoj pozira u spomenutoj haljini i dobila više od 2000 lajkova.

Inače, Arileo je omiljena marka brojnih Hrvatica pa tako njihove kreacije često nose  i Danijela Martinović, Albina, Hana Huljić, Ana Gruica, Ana Čagalj,  Jelena Rozga, Ecija Ojdanić...

Mirta je i tijekom prošlogodišnje Alke privukla pozornost svojom odjevnom kombinacijom. Na sebi je tada imala haljinu talijanske kreatorice Elisabette Franchi koja je izazvala lavinu komentara, a najžešći bio je Fashion Guru kojem je Mirta odgovorila prozivajući ga za diskriminaciju žena s atributima i seksizam.

"Umjesto da ponizno pognem glavu pod teretom modne kritike, zamislite, samosvjesno sam se usudila podignuti glas i odgovoriti na prozivke. Vjerojatno to sada radim posljednji put, ali u Dalmaciji kažu: 'reć ili puknit'. Cijeli život sam prozivana i svrstavana u kategoriju praznoglavih žena samo zato što imam ženske atribute, koje nisam pitala, ali mi ih je priroda podarila", kazala je tada. 

"To posebno nervira modne zagovornike androginih tipova koji diktiraju životima i često pogubno izluđuju mlade djevojke povlačeći ih u anoreksije i bulimije. Takav stav koji se skriva iza tobožnjih modnih kritika je istodobno i diskriminatorski i seksistički. Čini mi se da je došlo vrijeme da netko javno digne glas i zaštiti normalnog, običnog čovjeka, to jest ženu. Za sve prijatelje - vidimo se na Maratonu lađa, modnim kritičarima za dišpet", dodala je HRT-ovka.  

VIDEO Bojana Gregorić Vejzović pokazala kako izgleda kada je sama svoj frizer 

Komentara 5

ZP
Zabranjen pristup
09:25 08.08.2022.

Treba mjenjati kirurga. Lako za haljine

АН
анте
16:55 08.08.2022.

Dobra juha!

DU
Deleted user
11:48 08.08.2022.

A mozak? Najavljuje pobjednika Sinjske alke : Frano Talaja umjesto Ivković.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije