Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovačko RockOff

Harvo Jay: Sam prolaz u superfinale je nadmašio naša očekivanja

03.11.2017.
u 13:47

Tročlani rock 'n' roll bend iz Osijeka djeluje od početka 2016. godine, a članovi sastava su: Hrvoje Dešić (gitara, vokal), Marko Pernarčić (bas, vokal) te Šimun Padovan (bubnjevi).

Četiri superfinalista nastupit će na velikoj završnici Karlovačko RockOff festivala u SSI Katran. Donosimo vam intervju sa superfinalistima, bendom Harvo Jay. Riječ je o tročlanom rock 'n' roll bend iz Osijeka.

Djeluju od početka 2016. godine, no kao ideja i nešto duže. Članovi sastava su: Hrvoje Dešić (gitara, vokal), Marko Pernarčić (bas, vokal) te Šimun Padovan (bubnjevi). Glazba koju sviraju može se nazvati rock 'n' rollom, no zbog velikih razlika među pjesmama i idejama, skloni su predstaviti svoju glazbu više kao noise pop, dream noise, meth rock i eksperimentalni rock. Pjesme Harvo Jaya nabijene su emocijama i dinamičkim promjenama, a do sada su samoizdali 2 EP-a i album "Sok od agonije" 

 

Sjećate li se svog prvog nastupa i možete li nam reći kad ste shvatili da je glazba ono čime se želite baviti u životu?

Prvi nastup ovog benda bio je prije točno godinu ipo dana i repertoar nam i dalje nije baš puno drukčiji. Koincidentno ili ne – nije nam sinulo da se želimo glazbom baviti u životu prilikom naizgled beskonačno provedenog vremena stvarajući i otkrivajući glazbu, nego tek nakon aktualnih uspjeha!

Možete li nam reći koja su vaša očekivanja od festivala i nadate  li se pobijedi i što je po vama presudno za pobjedu?

Sam prolazak u superfinale već je nadmašio naša očekivanja. Za pobjedu potreban je cijeli paket: zvuk, pjesme, scenski nastup, izgled, moć dedukcije. Mi nismo mislili kako imamo ono što je potrebno za pobjedu, ali, eto, već jednom smo bili u krivu.

Koliko su vam društvene mreže pomogle u promociji benda?

Očigledno, društvene mreže, odnosno, Facebook, neophodan je za promicanje ikakvih kulturnih aktivnosti. Svjesni smo te neophodnosti koja je pomalo i apsurdna jer dosta glazbenika uzima tu platformu zdravo za gotovo pa pokušavaju promovirati glazbu na isti način na koji neki prodaju krumpire, Herbalife i slično. Stoga, prakticiramo to ali nismo baš ozbiljni oko toga.

Postoji li neki festival na kojem biste voljeli nastupati, a da niste dosad?

Definitivno na MENTu u Ljubljani i na SuperUhu, gdje se pouzdano iskazuju po odličnom line-upu, a i mislimo da bi se žanrovski tamo dobro uklopili. Isto tako na bilo kojem alternativnom festivalu poput Tam-Tama, Velveta, Backyarda, InMusica, Čevljanovića, u biti, gdje god nas se pozove doći ćemo. 

Koju pjesmu najradije izvodite na koncertima i na koju publika najbolje reagira?

Više-manje sve su nam jednako drage, možda bi meni(Hrvoju) favorit bila Mrak jer kreće lagano, a završi kao totalni kaos ili Nojzara zato što Marko nabaci slatki bas solo. Kako su pjesme dosta različite, dijelu publike se svidi većina, nekima lakše stvari, nekima žešće a i nekima se naravno ništa ne svidi.

S kim biste voljeli surađivati u budućnosti?

Najviše s Jurjem Vojvodićem - Juxom, našim prijateljem iz bendova Syndrome i Shuttle, kojeg smo u više navrata pozvali na probu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije