Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovačko RockOff

Matt Shaft: Najavljujem uskoro duet sa Chrisom Martinom

02.11.2017.
u 14:14

Matej Magdić i njegov prateći bend superfinalistu su Karlovačko RockOffa i tim povodom donosimo razgovor s Matejom.

Četiri superfinalista nastupit će na velikoj završnici Karlovačko RockOff festivala u SSI Katran. Donosimo vam intervju sa superfinalistom Mattom Shaftom, pravog imena Matej Magdić. Matej je zanimljivo zagrebačko kantautorsko ime koje, nakon pjesama na engleskom, konačno započinje s hrvatskom verzijom vlastite pjesmarice. 

Matt Shaft je student glazbene pedagogije na Muzičkoj akademiji i često viđeni ulični svirač, a osim što pjeva, Matej svira ukulele i violinu. Članovi pratećeg sastava perspektivnog mladog kantautora su: Antonino Šimić na basu, Petar Ivkić na gitari, Ivan Kero na klavijaturama te Karlo Magdić na bubnjevima.

 

Sjećate li se svog prvog nastupa i možete li nam reći kad ste shvatili da je glazba ono čime se želite baviti u životu?

Naravno da se sjećam. Moj prvi javni nastup je bio u prvom razredu glazbene škole kada smo sestra i ja svirali jedan duet i izazvali veliko oduševljenje publike. Glazbom sam se odlučio baviti u drugom srednje. Pošto sam pohađao glazbenu školu, planirao sam upisati akademiju i u slobodno vrijeme vrlo rado svirao u par bendova.

Možete li nam reći koja su vaša očekivanja od festivala i nadate  li se pobijedi i što je po vama presudno za pobjedu?

Pa sam festival mi je jako puno pomogao, kako u promociji, tako i u iskustvu sviranja na festivalima. Ne nadam se ničemu. Samo želim što bolje odsvirati, družiti se s drugim bendovima, upoznati nove ljude i dobro se zabaviti.

Koliko su vam društvene mreže pomogle u promociji benda?

Jako puno. Sve što radim s bendom objavim na društvenim mrežama. Jednostavno, živimo u vremenu vrlo napredne tehnologije i ako pravilno koristiš društvene mreže one ti samo dodatno mogu pomoći u tvoje radu i tvojim ciljevima.

Postoji li neki festival na kojem biste voljeli nastupati, a da niste dosad?

Smartam da su festivali odličan način za predstaviti se publici. Uvijek traju više dana, upoznate puno novih ljudi, imate priliku poslušati puno novih bendova. Trenutna želja bi mi bila nastupati na Sziget festivalu u Budimpešti a kasnije i na svim ostalim većim svjetskim i europskim festivalima.

Koju pjesmu najradije izvodite na koncertima i na koju publika najbolje reagira?

Worry. Jako je vedra, pozitivna i plesnog karaktera. Iako u zadnje vrijeme sve više ljudi pjeva "Budi radostan", vjerovatno zato što je to jedini singl na hrvatskom :D

S kim biste voljeli surađivati u budućnosti?

Pa pošto ja radim kombinaciju pjesama na engleskom i hrvatskom jeziku, to bi vjerovatno bio netko vani tko bi prepoznao moju priču i pomogao mi ju predstaviti široj publici. Tako da vam najavljujem uskori duet sa Chris Martinom ili Ed Sheeranom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije