Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLUMAČKO OSTVARENJE GODINE

Goran Marković: 'Ružu bih posvetio svima onima koji traže svoje mjesto, a ne mogu ga naći'

Zagreb: Dodjela medijske nagrade Večernjakova ruža
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/15
24.03.2023.
u 21:44

Gledatelji, ali i publika u kazalištu, jedva su dočekali čuti jesu li baš njihovi favoriti osvojili prestižnu statuu, a u kategoriji glumačkog ostvarenja godine borili su se Rene Bitorajac, Ljubica Jović, Ljubomir Kerekeš, Sandra Lončarić i Goran Marković

Najvažnija medijska nagrada u Hrvatskoj - Večernjakova ruža, i ove se godine održala u zagrebačkom HNK, a gledatelji su svečanu dodjelu mogli pratiti od 20.45 sati na prvom programu HRT-a.

Gledatelji, ali i publika u kazalištu, jedva su dočekali čuti jesu li baš njihovi favoriti osvojili prestižnu statuu, a u kategoriji glumačkog ostvarenja godine borili su se Rene Bitorajac, Ljubica Jović, Ljubomir Kerekeš, Sandra Lončarić i Goran Marković.

Ove godine tu su kategoriju prezentirale glumice Jelena Perčin i Lucija Šerbedžija, a one su pročitale da statua ide u ruke Goranu Markoviću. No, nisu prošle svoju najavu bez "upada" našeg slavnog glumca i njihovog kolege Gorana Bogdana koji im je došao "napomenuti" kako "nigdje danas u Hrvatskoj ne možeš bez koverte".

24.03.2023., Zagreb - U Hrvatskom narodnom kazalistu odrazana je dodjela Vecernjakove ruze, najvaznije i najstarije medijske nagrade. Lucija Serbedzija, Jelena Percin Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

- Evo nas, bolje bi nam bilo da smo sretni.. Ništa, ja nisam ovo očekivao niti malo. Hvala stručnom žiriju, svima koji su glasali.. Pripremio nisam ništa, ali evo htio bih, kako sam najavio čitateljima, ovu Ružu posvetiti svima onima koji traže mjesto, a ne mogu ga naći. Eto toliko - kazao je emotivni Goran.

Film "Sigurno mjesto" Jurja Lerotića koji je pretočio bolnu tragediju vlastite obitelji u scenarij filma zaslužuje sve nagrade koje je dobio, pa i kandidaturu za Oscara. Dio te zasluga definitivno ide Goranu Markoviću koji u toj emotivnoj priči o tome kako pokušaj samoubojstva utječe na cijelu obitelj, glumi “labilnoga” brata, osobu na rubu života. Pred njim je bio strahovito težak zadatak, a ostvario je ulogu koja se doista pamti.

24.03.2023., Zagreb - U Hrvatskom narodnom kazalistu odrazana je dodjela Vecernjakove ruze, najvaznije i najstarije medijske nagrade. Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

VIDEO Večernjakovu ružu u kategoriji Glumačko ostvarenje godine dobiva Goran Marković!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije