Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snalazio se

Glumac Andrija Milošević o teškom periodu: Živio sam od 10 eura nakon što bi platio stan

Andrija Milošević i Aleksandra Tomić
Foto: Instagram
1/8
18.03.2023.
u 19:50

Gostujući u televizijskoj emisiji svog kolege Milana Kalinića glumac je pričao o svojim studentskim danima i vremenu kada nije živio u blagostanju

Glumac Andrija Milošević, našoj publici najpoznatiji po ulozi Andrije u humorističnoj seriji "Andrija i Anđelka" koja se prikazivala na RTL-u, bio je gost u emisiji svog kolege Milana Kalinića i s kojim je pričao o svojim prvim glumačkim angažmanima, početku koji nije bio lagan i jednostavan, a o svemu tome iskreno i bez zadrške pričao je Milošević u televizijskoj emisiji svog kolege. 

-  U srednjoj glazbenoj školi sam vidio da ima dječje kazalište u koje sam htio ući. Nije u tom trenutku bilo predstava u Nikšiću, bilo je samo par glumaca i nije bilo scene. Nisam gledao nijednu predstavu i odjednom sam se našao u glumi. Ne znam kako - ispričao je glumac u emisiji. Prisjetio se i kako je s nekih 16 godina saznao kako Boro Stjepanović, koji je osnovao glumačku akademiju u Sarajevu, odlučio pokrenuti i glumačku akademiju na Cetinju. 

- U tom trenutku za mene ništa više nije postojalo osim da upišem glumu. Nisam znao ni što je gluma. Živio sam tada kod bake i strica, saznao sam što trebam za prijemni i tijekom jedne noći sam naučio tri teksta. Išao sam do kraja i tu nije bilo priče. Mislio sam samo ako ne budem primljen neću se više nikada pojaviti na prijemnom - prisjetio se glumac svog prijemnog na glumačkoj akademiji. Akademiju ja završio u roku, a svoju prvu filmsku ulogu odigrao je 1999. godine u filmu „U ime oca i sina". Glumac je odrastao u Nikšiću, a nakon fakulteta shvatio je kako će preseljenjem u Beograd imati puno više šansi da dobije filmske i kazališna uloge pa se preselio. Taj period nije bio lagan i Andrija ne skriva kako je imao tada financijskih poteškoća.  

- Jezda mi je pravio doručak, jer sam bio gladan. Goran Jeftić mi je nalazio poslove. Nisam skapavao, ali nisam živio u nekom blagostanju. Tada nisam razmišljao, kada mi je materijalno bilo najteže, nisam razmišljao o novcu - rekao je.  Veću slavu je stekao kada je dobio ulogu u "Mješovitom braku", a za to vrijeme nije zapostavio i svoju karijeru u kazalištu.

- Dok ja radim na televiziji, paralelno sam radio turneje, igrao predstave, igrao sam skoro trideset predstava mjesečno. Putovao sam za Crnu Goru vlakom. Ovdje u Beogradu odigram predstavu, odem na vlak u 22 h, stignem ujutru u Podgoricu. Tamo odigram predstavu, na vlaj, stignem ovdje ... Živio sam u vlaku godinu dana - prisjetio se.  Novaca tada nije imao puno, štoviše kada bi platio stanarinu ostao bi na 10 eura, a polako su ga kasnije iz toga počeli izvlačiti angažmani na televiziji, a s vremenom se odvažio i u osmišljavanje predstava.

- Plaća mi je bila 210 eura, a stan sam plaćao 200 eura. Ne pitaj me kako sam živio od 10 eura. Tako sam ja krenuo u taj producentski posao. Kada sam odradio "Survivor", vratio sam se u Beograd i šetao sam po Novom Beogradu, sjeo sam u jedan kafić i gledao kako gostuju Nikola Rokvić, Gru i još netko. Oni su se nešto raspravljali, meni tu padne na pamet da napravimo predstavu o rokeru, narodnjaku i reperu... - otkrio je Andrija kako se rodila ideja za seriju "Pjevaj brate".

VIDEO Jelenu Balašević uznemirile vijesti o mjaci Oliveri: Bila sam za volanom, doživjela sam užasan stres

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije